Vegan Pasen: eiersalade, shoarmapizza en groentekoekjes

Ben jij nog op zoek naar een paar goede vegan recepten voor Pasen? Zoek niet verder!  Oh en vergeet ook mijn vegan kiptaart niet. Ook een toppertje voor Pasen.

Eiersalade

Wat heb je nodig?

  • 400 gram tofu
  • 200 gram mayolijn (of andere plantaardige mayo)
  • 3 lente-uien, in ringetjes (of bieslook)
  • 3 tl kala namak (te koop bij de Ekoplaza)
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el mosterd
  • 60 gram sojayoghurt

Hoe ga je te werk?

Haal de tofu uit de verpakking en rol er keukenpapier omheen. Zet er een zwaar gewicht op zodat het vocht eruit loopt. Laat ongeveer een half uur tot een uur staan.

Verkruimel boven een kom de tofu heel fijn en schep de rest van de ingrediënten erdoor.

Serveer voor het ultieme paasgevoel de eiersalade op matzes. Erg lekker is de combi van filet américain met daarop eiersalade 😋

Shoarmapizza

Wat heb je nodig?

  • 2 kleine pizzabodems (bv van Napolina)
  • 160 gram vegan shoarma
  • kleine rode ui
  • 1 grote gele of rode paprika
  • gezeefde tomaat (passata)
  • rauwkost zoals, rucola/ veldsla, lente-ui, kleine tomaatjes
  • vegan knoflooksaus (gemaakt van mayolijn, sojayoghurt, knoflook en verse kruiden)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 220°C.

Besmeer de pizzabodems met passata en bak 5 minuten voor in de warme oven.

Bak op hoog vuur kort de shoarma met de rode ui en paprika. Leg dit op de voorgebakken pizzabodems.

Beleg de pizzabodems met de shoarma. Bak de pizza 5-10 minuten af tot de bodem begint te kleuren.

Verdeel rauwkost en knoflooksaus over de pizza’s.

Mexicaanse groentekoekjes

wat heb je nodig?

  • 150 gram mais
  • 125 gram kidneybonen
  • 150 ml sojamelk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram geraspte wortel
  • 2 tl komijn
  • 2 tl koriander
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zout

Hoe ga je te werk?

Pureer 75 gram mais en 50 gram kidneybonen met de sojamelk in de keukenmachine.

Schep de kruiden, het bakmeel en de geraspte wortel erdoor.
Als het goed is heb je nu een dik beslag. Als het té dik is, voeg dan nog een beetje sojamelk toe.

Schep steeds een grote lepel in een koekenpan (eventueel in een kookring) en druk iets plat. Bak in een paar minuten aan beide kanten bruin.

Serveer met guacemole en jalapeño’s.

 

Courgettekoekjes met mais

Wat heb je nodig?

  • 200 gram mais
  • 60 ml sojamelk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 courgette, grof geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl kerriepoeder

Hoe ga je te werk?

Pureer 100 gram mais met de sojamelk in de keukenmachine.

Schep de kruiden, het bakmeel en de geraspte courgette erdoor.
Als het goed is heb je nu een dik beslag. Als het té dik is, voeg dan nog een beetje sojamelk toe.

Schep steeds een grote lepel in een koekenpan (eventueel in een kookring) en druk iets plat. Bak in een paar minuten aan beide kanten bruin.

Serveer met knoflooksaus (gemaakt van mayolijn, sojayoghurt, knoflook en verse kruiden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *