Vega kinderrecept: hutspot met ballen en jus

Hutspot.jpeg

Het begint weer stamppotjestijd te worden. En hutspot is bij kinderen, wat stamppotjes betreft, meestal favoriet. Lekker zoet en niet groen (vaak ook heel belangrijk bij kinderen). En daar hoort natuurlijk wel een lekker balletje en jus bij.
Mijn oudste klaagde gister dat vegetarische ballen ‘hartstikke vies’ smaken. Maar toen ik haar deze ballen, ‘gesudderd’ in jus, voorschotelde kreeg ik alleen maar lovende woorden te horen.

Bij dit recept kunnen de kinderen zelf helpen, in ieder geval met schillen. Mijn kinderen vinden dat heel erg leuk en ze eten er nog een stuk beter van ook! Ik gebruik dit setje voor de oudste, zodat ze me kan helpen in de keuken.

Ik heb twee niet al te grote eters (van 6 en 3), dus de porties die ik heb aangehouden zijn niet super groot. Heb jij grotere kinderen/ eters vergroot de hoeveelheid van de ingrediënten dan.

Hutspot2.jpeg

Voor 2 kinderporties

Wat heb je nodig?

  • 250 gram aardappelen
  • 150 gram wortels
  • 1/2 ui
  • 25 gram vegan boter
  • 45 gram ketchup
  • 6 vegetarische balletjes

Hoe ga je te werk?

Schil alle aardappelen en wortels met een dunschiller (of laat de kids dit doen).

Snijd de aardappels in stukken, de wortels in plakken en de ui in dunne ringen.

Kook in de aardappelen, wortel en ui in een pan ruim kokend water met wat zout. Laat 10-15 minuten koken tot alles gaar is.

Smelt ondertussen in een koekenpan de boter en bak de balletjes bruin. Meng de ketchup met 25 ml water en overgiet de balletjes hiermee. Laat even pruttelen met de deksel op de pan.

Giet de aardappelen met wortels af en stamp met een deel van het kookvocht tot puree. Je kunt eventueel nog een beetje sojamelk toevoegen om het nog wat smeuïger te maken.

Serveer de hutspot met de ballen en jus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *