Vegan junk food bar

84E297D6-690F-4DFE-B572-4E22DD16CE4D

Junkfood en plantaardig gaan vaak niet heel goed samen. Of je moet het zelf maken. Maar als je eens naar de snackbar wilt, zal je toch genoegen moeten nemen met een frietje (zonder mayo). Wat een fantastisch nieuws was het dan ook dat er een vegan snackbar zou worden geopend in Amsterdam!

Zaterdag was het eindelijk zo ver, als laatste in de rij foodbloggers ging ik naar de vegan junk food bar.

De vegan junk food bar zit op een hoek op het Staringplein (bij de Eerste Helmerstraat) en is niet al te groot. De inrichting doet aan een normale snackbar denken, maar dan wel modern en smaakvol. Er staan drie hoge tafels en langs de randen zit een bar met hoge krukken. Ook zijn er nog een zitplekken buiten. Over de speakers knalt leuke jaren ’60 muziek. Door de snackbarachtige inrichting was ik op het verkeerde been gezet en zocht meteen naar de counter waar we moesten bestellen alvorens een plekje te zoeken. Deze bleek er niet te zijn. 😄 Al snel kwam een vriendelijke, Engels sprekende dame naar ons toe en namen we plaats. Een snackbar met bediening dus!

Op het menu staan twee hamburgers, twee soorten sandwiches (één met zeewier bites en één met shoarma), friet van Frites uit Zuyd (met eventuele toevoegingen), snacks als bitterballen en kipnuggets en ijs van Professor Grunschnabel.

Wij waren met de kinderen en bestelden voor ieder het kindermenu. Dit menu bestaat uit friet met mayo (die waren ze bij ons vergeten, maar die hebben we eigenlijk helemaal niet gemist), kipnuggets en appelsap. (€7,50). Omdat de kipnuggets op waren kregen we bitterballen.

Zelf namen we de Notorious SUMO burger (€9,50) en de Classic Shawarma Sandwich (€8,50).

De friet uit het kindermenu krijg je versierd met zwarte sesamzaadjes, lenteui en rode basilicum en ziet er daardoor extra vrolijk uit. De friet smaakte zoals we gewend zijn van Frites uit Zuyd (lekkerrrrr). De bitterballen waren fantastisch. Het werd nog lastig om deze te proeven, want de kinderen vonden ze eigenlijk te lekker om een hapje af te staan.

Bij de Notorious SUMO burger krijg je een dubbele hamburger en toppings als cheddar, uienringen, augurken, jalapeño’s en VJFB-saus (Vegan Junk Food Bar-saus). De smaak was ongelooflijk lekker. Zelden heb ik zo’n lekkere hamburger gegeten (ook niet van vlees).  De toppings erbij maakten het helemaal af. Ik denk trouwens dat je een vleeseter met deze burger zo om de tuin zou leiden.

Het broodje shoarma kwam met tomaat, rucola, lenteui en hun eigen spicy saus. Het was een lekker pittig broodje. Daar moet je wel van houden (wij vonden het super!). De structuur van het ‘vlees’ deed me een beetje denken aan plantaardige kipstukjes.

Al met al hebben we allemaal heerlijk gegeten. We vonden de bediening heel aardig en je zit er leuk. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat het niet wat dichter bij mijn huis zit.

Misschien ga ik wel volgend weekend weer. 🤤

8C13BA97-620C-4D57-A250-612DF1DE1BAE.JPG

5 gedachten over “Vegan junk food bar”

    1. Ik denk dat elke niet-veganist hier heerlijk zal eten en dierlijke producten geen moment mist! Snel eens proberen?

  1. Ik zal zeker deze VJFB eens bezoeken. Je bent zo enthousiast.
    Herinner mij de !e Helmers uit mijn studententijd, alleen een kroeg op de hoek en een ziekenhuis, maar wel een zolderkamer voor weinig en een goede toko op de Overtoom. Ook lekker Vegan, tahu goreng met tauge , tempeh, sayur liklik etc.

    Banjak ciuman dari saja

    Badai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *