Vegan roomsaus pasta met geroosterde tomaatjes

De tijd voor dikkere lagen kleding is dan wel aangebroken, maar die bikini-tijd breekt toch weer een keer aan. 😉
Daarom gebruik ik in dit recept, om de hoeveelheid koolhydraten enigszins te beperken, deels tagliatelle, deels courgetti. Uiteraard kun je ook alleen courgetti of alleen tagliatelle gebruiken.

Mijn ervaring is dat als je half courgetti/ half pasta gebruikt het eigenlijk helemaal niet echt opvalt dat de courgetti geen ‘echte’ pasta is.

herfstpaddenstoelen pasta2.jpg

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 400 gram mini roma trostomaatjes
  • 175 gram (glutenvrije) tagliatelle en 2 courgettes of 300 gram pasta
  • 1 grote ui
  • 450 gram herfstpaddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, etc.)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 ml sojaroom
  • peper en zout

Extra: spiraalsnijder (als je courgettes gebruikt)

Hoe ga je te werk?

Zet, als je de tijd hebt, de tomaatjes 1 uur in de oven op 160°C.
Als je wat minder tijd hebt, rooster dan de tomaatjes 10 minuten op 220°C.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in grove stukken.

Als je courgette gebruikt, snijd deze dan in slierten met behulp van de spiraalsnijder. Bak de courgette in ongeveer twee minuten tot deze wat zachter is geworden. Laat uitlekken in een vergiet.

Fruit de ui in een scheutje olie. Voeg als deze zacht is de paddenstoelen toe en bak tot het vocht verdampt is.

Knijp de knoflook uit boven de pan en voeg tijm en sojaroom toe.

Schep de pasta en eventueel courgette terug in de pan en meng goed door elkaar. Als het lastig mengen is met die lange slierten, knip dan de slierten een paar keer door met een schaar.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de geroosterde tomaatjes.

Strooi er eventueel nog wat vegan parmezaan overheen, zoals bij de pasta met rucolapesto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *