Vegan enchilada’s met heel veel groenten, tomatensaus en vegan kaas

enchiladas2

Ik vind het altijd leuk om eten dat iedereen lekker vindt te ‘veganisen’.
Zoals enchilada’s, wie houdt daar nou niet van?
Vroeger haalden mijn ouders altijd van die gevulde wraps bij de slager. En ik weet nog zo goed dat mijn vader ze als verrassing voor me meenam toen ik op mezelf was gaan wonen. Echt een feestje vond ik dat. Want dat kon ik natuurlijk zelf niet kopen. Later ging ik ze zelf namaken in zo’n grote ovenschaal.

Maar je kunt ze ook prima vegan en super gezond maken. Met lekker veel groentes.
Lees hier hoe je ze maakt.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 200 gram wortel, in kleine blokjes
  • 1 prei, in halve ringen
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 bakje vegetarisch gehakt (175 gram)
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el bouillonpoeder
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 3 tenen knoflook
  • sriracha (optioneel)
  • 6 grote tortilla wraps
  • 2 pakjes gezeefde tomaat (passata)
  • vegan kaas

enchiladas

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd alle groenten.

Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de groenten ongeveer 10 minuten.

Voeg het gehakt, knoflook en de kruiden toe en bak nog even aan. Proef of het op smaak is. Voeg eventueel nog meer kruiden en sriracha toe.

Leg in het midden van elke wrap een beetje van het mengsel en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Doe dit met alle wraps.

Knijp de pakjes passata over de wraps leeg en verdeel er wat zout, peper en Italiaanse kruiden over. Verdeel de vegan kaas er over en bak 25 minuten in de oven.

Je kunt er eventueel nog wat verse kruiden overheen strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *