Vegan courgettesoep – snel en romig

courgettesoep eten voor tv.jpg
Voor één keer eten voor de tv

Als je graag kookt met seizoensproducten dan is courgettesoep nu echt iets voor jou. De courgettes schieten bij mijn ouders in ieder geval de grond uit. En met dit weer is soep een prima gerecht!

Mijn ouders wonen in België en wij bleven twee nachtjes logeren. Toen we kwamen was mijn moeder net in de (kleine) moestuin aan de voorkant van het huis geweest. Op de keukentafel lagen wel een stuk of acht gigantische courgettes (helaas vergeten een foto te maken). En dan had ze er zelfs net een aantal cadeau gedaan aan een vriendin. Toen we weer naar huis gingen liep ik even mee naar de moestuin. Lagen er weer twee mega courgettes. Je zult begrijpen dat we met een paar kilo courgette naar huis gingen!

’s Avonds thuis aangekomen hadden we niet echt zin meer om te koken. Toch besloot ik de keuken in te duiken voor een courgettesoepje. En dat was zo gepiept!

courgettes.jpg

 

Voor 6 personen

Wat heb je nodig?

  • 3 grote courgettes (ongeveer 1,5 kg)
  • 2 uien
  • 0,5 bloemkool
  • 800 ml tuinkruiden-/ groentebouillon
  • 5 tenen knoflook
  • 100 ml kokosmelk (optioneel)

Extra: staafmixer

Hoe ga je te werk?

Verhit een klein beetje olie in een grote soeppan. Snipper de uien en fruit in de olie.

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Bak de roosjes even mee met de uien, met de deksel op de pan (als het aanbakt, voeg je vast een scheutje bouillon toe).

Terwijl de bloemkool bakt snijd je de courgettes in blokjes. Voeg deze toe aan de pan. Doe de bouillon erbij en laat, met de deksel op de pan, 15 minuten koken. Pers de tenen knoflook uit boven de pan.

Pureer de soep met een staafmixer.
Je zult zien dat de soep nu al heel romig en gebonden is, maar als je wilt kun je nog een klein beetje romigheid toevoegen door er 100 ml kokosmelk doorheen te roeren. Dit is precies genoeg om de soep extra romig te maken, maar de kokos niet terug te proeven.
Breng op smaak met versgemalen peper.

Je kunt trouwens de kokosmelk die je overhoudt de volgende morgen door de havermout doen. Hartstikke lekker!

2 gedachten over “Vegan courgettesoep – snel en romig”

    1. Wat een lief berichtje, dank je wel! Ik maak het ook niet altijd zo, maar dit is wel een hele lekkere manier. De bloemkool geeft wat extra binding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *