Vegan bietenburger met ‘truffelkaas’

Vandaag eens een recept wat ik niet zelf heb bedacht. Ik kwam het tegen op de Facebook-pagina van Munchies. Het klonk zo enthousiast dat ik het wel moest proberen.

“But unlike most vegan burgers, which have the consistency of either mulch or cardboard, the ‘meat’ itself—a mixture of beets, beans, mushrooms, and pumpkin seeds, among other things— is earthy as hell and damn delicious.”

Munchies spreekt hier met Chandra Gilbert, chef van vegetarisch Mexicaans restaurant Gracias Madre in LA.

bietenburger

Het kost je wel wat tijd en je moet je ook even goed voorbereiden. De rijst kun je bijvoorbeeld al de dag van te voren koken en de bonen ook (of je gebruikt gewoon bonen uit blik). Ook de bieten raspen en roosteren kan de dag van te voren. Ik heb dit overigens (in twee gedeeltes) in de airfryer gedaan. En vergeet ook de cashewnoten niet van te voren te weken.
Maar al met al stond ik toch wel een uurtje in de keuken.

Ik vond de truffel cashew kaas overigens een geniale toevoeging aan het geheel. Het deed me erg denken aan de smaak van mijn vegan kaasfondue, maar dan met extra truffel.

Verder heb ik het burgermengsel een beetje aangepast qua smaak. Ik vond het namelijk door de bieten toch een beetje zoet en heb mijn best gedaan om het wat meer umami/ hartig te maken. Daarom heb ik er op het laatst wat knoflookpoeder, sojasaus, misopasta en liquid smoke (maar je kunt ook gerookt paprikapoeder gebruiken) doorheen gemengd.

Uiteraard heb ik de burgers afgebakken in mijn favoriete apparaat…de airfryer. Daardoor worden ze wat droger en minder melig van binnen.

Mocht je het ook willen proberen, het recept vind je hier! Succes en eet smakelijk vast!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *