Vegan bbq – wat zet je allemaal op tafel?

bbq bord.jpg

Plantaardig bbq’en lastig? Nee hoor, dat valt eigenlijk best wel mee!
Ik wil je graag laten zien hoe makkelijk het kan zijn om heel veel verschillende plantaardige gerechten bij de bbq te serveren. Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan. De afgelopen twee dagen heb ik al twee receptjes met je gedeeld. Nu wil ik laten zien hoe je makkelijk een tafel vol plantaardig eten kunt krijgen als je gaat bbq’en.

Wat kun je van of bij de bbq eten?

  • Gepofte uien: het recept vind je hier onder.
  • Gepofte aardappelen: pak elke aardappel (met schil en al) in aluminiumfolie en leg minimaal 30 minuten op de bbq. Serveer met kruidenboter zoals hierboven beschreven. Maar alleen plantaardige boter en zout kan natuurlijk ook.
  • Broodje hamburger: Tivall en AH hebben een 100% plantaardige hamburger in het assortiment. Of neem de pompoen-zoete aardappelburger van Vivera (heel erg lekker). Serveer op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, ui en ketchup en/ of vegan mayo (potje Mayolijn van Remia is 100% plantaardig).
  • Maiskolven: het makkelijkst zijn voorgekookte maiskolven. Ze hoeven eigenlijk alleen maar warm te worden op de bbq. Je kunt er plantaardige boter en zout bij serveren.
  • Portobello’s caprese: het recept vind je hier.
  • Groentenspiezen met knoflook-kruidensalsa: het recept vind je hier.
  • Groene asperges: snijd de kontjes van de asperges en meng ze in een grote schaal met wat olie. Rooster in ongeveer 5 minuten op de bbq. Draai ze tussendoor een keer.
  • Bietenpakketjes met crema balsamico: het recept vind je hier.
  • Falafel shaslick: rijg falafelballetjes om en om met paprika en ui aan een satéprikker.
  • Stokbrood met kruidenboter: meng een teentje knoflook, zout en verse, fijngeknipte kruiden door plantaardige boter (bv Becel walnootboter).
  • Gezonde aardappelsalade: het recept vind je hier.
  • Coleslaw: masseer witte kool met zout en een scheut appelazijn. Roer er sojayoghurt, plantaardige mayo en fijngeknipte bieslook door.

bieten rommeltje

Tot slot nog het recept voor de gepofte uien.

gepofte ui.jpg

Gepofte uien

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 grote uien
  • olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm of rozemarijn
  • peper en zout

extra: aluminiumfolie

Hoe ga je te werk?

Snijd de uien doormidden en verwijder de schil. Leg elke halve ui op een stuk aluminiumfolie. Doe er een drupje olie op en bestrooi met peper en zout. Plet de knoflooktenen. Leg op elke halve ui een knoflookteen en een takje kruiden. Vouw de pakketjes stevig dicht. Leg de uien op een wat minder heet stukje van de bbq en rooster ongeveer een 30 minuten.

Eén gedachte over “Vegan bbq – wat zet je allemaal op tafel?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *