Vegan appelbeignets – voor oud en nieuw of als ontbijt

Het is weer bijna zover. Nog even en we knallen het nieuwe jaar in! Maar niet voor we een gezellige oudejaarsdag/ -avond hebben gevierd met vrienden of familie natuurlijk.

Uiteraard wordt er op zo’n avond het nodige gesnackt. En over het algemeen niet al te gezond. Maar met deze appelbeignets zit je nog redelijk goed. Zeker als je ze bestrooit met stevia frosting (poedersuiker).

En weet je dat ze ook heerlijk zijn om als ontbijt te eten? Serveer ze dan met een beetje maplesyrup en wat kokosroom. Misschien ook wel een goed anti-kater ontbijtje voor op nieuwjaarsdag?

In het recept gebruik ik één appel. Perfect voor een ontbijtje voor 1 persoon. Maar als je de appelbeignets wilt eten op oudejaarsavond wil je er waarschijnlijk wel wat meer maken. Je kunt dan eenvoudig de hoeveelheden in het recept vermenigvuldigen.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote, rode appel
  • 100 gram bloem
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 150 ml sojamelk
  • scheutje citroensap
  • 1 el agavesiroop

Hoe ga je te werk?

Schil de appel en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appel in plakken.

Bestrooi de plakken appel met behulp van een theezeefje met kaneel.

Zeef boven een beslagkom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Klop met een garde de sojamelk, citroensap en agavesiroop erdoor.

Haal de appelplakken stuk voor door het beslag en bak aan beide kanten in een scheutje olie bruin.

Serveer met (stevia) poedersuiker of maple syrup (en eventueel kokosroom).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *