Vegan armeluispesto

Vegan pesto is niet zo makkelijk verkrijgbaar. Dus daarom maak ik het vaak zelf, zoals bijvoorbeeld in dit pastarecept of deze rucolapesto.

Zoals je misschien al in bovenstaande recepten hebt gezien gebruik ik geen pijnboompitten. Veel te duur. Je krijgt ook een prima resultaat met zonnebloempitten of cashewnoten, maar wist je dat je zelfs paneermeel kunt gebruiken?
Lekker goedkoop en nog slank ook!

Wat heb je nodig?

  • 50 gram paneermeel
  • 75 gram basilicum
  • 25 gram kruiden als peterselie/ munt/ rucola
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 el edelgist
  • scheutje citroensap

Hoe ga je te werk?

Rooster het paneermeel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg af en toe een scheutje koud water toe, totdat het de juiste dikte heeft.

Schep de pesto door de nog warme pasta en doe er bijvoorbeeld stukjes haricots verts, kerstomaatjes en gekookte krieltjes (heel Italiaans om dat door de pasta te doen) doorheen.

Bestrooi de pasta eventueel nog met geroosterd paneermeel, gemengd met edelgist, zeezout en knoflookpoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *