Supersnelle Thaise noedels met vegetarische balletjes

Thaise noedels met balletjes.JPG

Dit is zo’n typisch lekker makkelijk recept. Ideaal om bijvoorbeeld te eten na een lange werkdag. Zeker door het gebruik van de kant en klare vegetarische gehaktballetjes, daardoor is het lekker snel.

Helaas kun je deze tegenwoordig niet meer 100% plantaardig kopen. Tot voor kort waren die van Tivall vegan, maar helaas hebben zij besloten er kippeneiwit aan toe te voegen. Super jammer voor alle vegans en een vreemde beslissing in een tijd dat steeds meer mensen plantaardig willen eten. De enige oplossing is door ze dan zelf te maken, bijvoorbeeld via dit recept (maak er extra veel en vries een deel in).

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 250 gram sugar snaps
  • 350 gram noedels
  • 2 pakken vegetarische balletjes (totaal 400 gram)
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 zakje geraspte wortel (150 gram)
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • sojasaus (de zoute variant)
  • sesamolie
  • 1/2 komkommer, in repen
  • sesamzaadjes
  • verse koriander

Hoe ga je te werk?

Maak de sugar snaps schoon door de kontjes eraf te snijden en aan beide kanten de draad te verwijderen. Doe de sugar snaps in een pan met kokend water en kook 3 minuten. Giet af en spoel met koud water.

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereid de vegetarische balletjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (of doe ze, zoals ik, 3 minuten in airfryer op 180°)

Giet de noedels af en doe terug in de pan. Meng de sugar snaps, de ringetjes rode peper en het zakje geraspte wortel erdoor. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie.

Serveer met de reepjes komkommer, balletjes, sesamzaadjes en koriander.

thaise noodles.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *