Terug van ‘weg’ geweest

ik op kerstmarkt.JPG
Aan de glühwein op een kerstmarkt

Hoihoi lieve volgers en andere lezers van mijn blog!
Daar ben ik dan eindelijk weer! Het heeft even geduurd, maar ik ben weer helemaal terug.

Voor degenen die dachten dat er iets met mij aan de hand was of in mijn directe omgeving gebeurd was: dank voor jullie bezorgdheid, maar no worries!
Ik had last van een ernstige vorm van (opnieuw) opstart problemen. Dat is een typisch probleem van mij.

Ergens in december ging het mis. Ik had lekker een beetje vooruit gewerkt, zodat ik het rond de feestdagen wat minder druk zou hebben. Dat was op zich heel fijn, maar daardoor raakte ik er ook een beetje uit. En uiteindelijk was ik er zo uit geraakt dat ik niet meer zo goed wist hoe ik weer moest beginnen.

Sneeuwpret
Vegan kerstpannenkoek bij de Pancake gemaakt

Niet dat ik me verveeld heb hoor de afgelopen tijd!
We hebben allereerst heerlijke feestdagen gehad. Eerste kerstdag hebben we samen met de kinderen gekookt. We hebben het vrij simpel gehouden waardoor ze zelf ook echt het idee hadden dat het hun eigen creaties waren. De jongste van drie heeft zelfs het voorgerecht helemaal zelf gemaakt (tomatensoep van gezeefde tomaat aangemaakt met kruiden).
Dit is echt een aanrader om eens te doen. Niet alleen is het heel erg leuk en gezellig, je neemt voor jezelf ook een hoop stress weg door niet voor een heel hoogstaand culinair diner te gaan. En stiekem vinden de kinderen het véél lekkerder, niet in de laatste plaats omdat ze het zelf hebben gemaakt.

Het (veel te zware) toetje van Eerste kerstdag

Tweede kerstdag kwamen mijn schoonouders en schoonzusje bij ons eten en heb ik ze getrakteerd op een vegan driegangenmenu. Voor hun weer eens iets anders en ik moet zeggen dat het erg lekker en geslaagd was!
We aten als voorgerecht een zoete aardappelsoep met kokosyoghurt en zonnebloempittenkoekjes. Als hoofdgerecht hadden we mijn beef wellington met geglaceerde worteltjes en hasselback aardappels. En als toetje vegan tiramisu. Mjam, ik krijg weer trek als ik er aan terug denk!

Kersttafel

Oud en nieuw vierden we bij mijn ouders, samen met broer, schoonzus, nichtje en vrienden van mijn ouders. Mijn ouders hadden de hapjes volledig laten cateren. Mijn moeder verbood het ons zelfs in de keuken te gaan staan 😂. Ze weet hoe ik ben, dan sta ik weer de hele avond in de keuken…
Mijn moeder had eerder samen met mij alle vegan hapjes uit de bestellijst gepikt en in ruime hoeveelheid voor mij besteld. Lekker eten en drinken, gezellig kletsen en sjoelen erbij, super dus!

Verder zijn we nog een weekje in de Ardennen geweest, waar we enorm van hebben genoten. We hadden wel slecht weer en was het erg koud, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden namelijk een heerlijk huisje midden in de natuur met een lekkere open haard en een enorme stapel brandhout. Restaurantjes met vegan gerechten waren niet te vinden, dus hebben we lekker zelf gekookt met veel Belgische biertjes en lekkere wijn erbij. Echt even met elkaar genieten dus.

Koud hierrrrr…😬
Lekker bijkomen bij het vuurtje

Ook hebben we veel restaurantjes bezocht in Amsterdam de laatste tijd, waar ik stom genoeg bijna geen foto’s en aantekeningen van heb gemaakt (ik kon me er niet zo goed toe zetten, omdat ik baalde van mijn blogstop). Maar ik heb lekker gegeten bij onder andere Golden TempleSaravanaa BhavanManamanaThe Dutch weed burger joint en de Foodhallen (waar verrassend veel vegan gerechten verkocht worden).

Als laatste wil ik nog even de indoor skydive noemen die mijn lief en ik hebben gemaakt. Dat is zó leuk om te doen, echt een aanrader. Het is een hele vreemde gewaarwording om te vliegen/ zweven. In het begin ga je echt alle kanten op. De kleinste verandering in de stand van je lichaam heeft een groot effect waar je naartoe gaat. Maar na een paar keer begin je het een beetje onder de knie te krijgen. Je hebt zelfs mensen die dit wekelijks doen en gekste stunts uithalen.
Het is niet gevaarlijk en ook niet eng, dus mocht je twijfelen: echt eens doen!

Nou, hier laat ik het even bij voor nu. Tot snel, dan kom ik weer met lekkere recepten!

Liefs, Claudia

2 gedachten over “Terug van ‘weg’ geweest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *