Taco’s met bakbanaan

tacos-met-bakbanaan.jpg

Het is weer taco Tuesday jongens! Dus vanavond gaan we weer massaal aan de taco’s. En laat ik nou een super lekker receptje voor je hebben. Lekker anders dan anders, met bakbananen. En het is super simpel om te maken. Het is trouwens ook een heel lekker lunchgerecht. Maak dus gewoon wat extra en eet de volgende dag. Ik denk dat je collega’s stik jaloers zullen zijn.

Bakbananen kun je, geloof ik, niet bij elke supermarkt krijgen. In Amsterdam zijn ze wel makkelijk te verkrijgen bij de toko of bij de Turkse/ Marokkaanse winkel. Heb je ze gevonden? Nou, aan de slag dan maar! 🙂

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 bakbanen, in plakjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 6 gordita’s (soort kleine wraps o.a. van Santa Maria en AH eigen merk)

Toppings (kies hier een aantal uit die jij wil)

  • fijngesneden sla
  • reepjes paprika
  • plakjes avocado
  • stukjes tomaat
  • plakjes jalapeño’s
  • koriander
  • mais
  • Srirachasaus (of een andere saus als je niet van scherp houdt)

Doe de plakjes bakbanaan 20 minuutjes in de oven op 200°C of 10 minuten op 180°C in de Airfryer.

Ondertussen gaan we de bonen lekker maken. Verhit een klein beetje olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de uitgelekte bonen, knoflook, komijn- en paprikapoeder toe. Meng goed door elkaar en druk de bonen een beetje plat. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de gordita’s met de bonen en de toppings die je hebt gekozen. Top af met plakjes bakbanaan.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *