Super gezonde sorbet

FullSizeRender - kopie (4)

Dit weekend wordt het eindelijk warmer! Brrrr…wat was het koud hè de afgelopen dagen? Maar nu….tijd voor IJS!

Ik heb zo’n lekkere sorbet gemaakt. En deze sorbet is zo gezond dat het ook een prima ontbijt is. Maar je kunt hem ook als toetje eten . Of tussendoor op een super hete dag. Met deze sorbet zit je overigens meteen aan je dagelijkse portie fruit. Denk er wel even aan dat je de bananen van te voren moet invriezen. Je hebt voor dit recept overigens wel een krachtige keukenmachine of blender nodig, anders heb je kans dat ie het niet overleeft.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen in stukjes in gevroren
  • 1 banaan (niet ingevroren)
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 1,5 el chiazaad
  • 150 gram diepvriesframbozen
  • 100 gram diepvriesbramen

Hoe ga je te werk?

Doe de bananen in gedeeltes in de keukenmachine of blender en voeg de melk toe. Maal het tot je een glad ijs hebt.  Schep ongeveer een derde van het ijs over in een ander bakje en meng hier de chiazaadjes doorheen. Zet deze even weg in de vriezer.

Doe dan de frambozen bij de overgebleven banaan in de keukenmachine. Maal dit weer tot een glad geheel. Schep de helft eruit en doe dit weer in een apart bakje in de vriezer.

Doe dan bramen bij het overgebleven mengsel en maal het weer. Nu kun je de glazen gaan opbouwen door steeds om en om laagjes te scheppen in een hoog glas.

IMG_6877.JPG

Eén gedachte over “Super gezonde sorbet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *