Summerrolls (etentje)

tafel springrolls 2

Gisteren kwam mijn moeder eten. Zij is HE-LE-MAAL niet van het plantaardig eten, dus dat is altijd nog wel een dingetje. Dit keer gaf ze echter zelf al aan wat ze wilde eten. Springrolls!
Lekker met dit warme weer. En als je allemaal schaaltjes neerzet met ingrediënten, kan iedereen er zelf indoen wat ze lekker vinden.

Wat heb je nodig?

Je kunt hier ook een aantal ingrediënten uit kiezen

  • pak met rijstvellen
  • rijstvermicelli/ mihoen
  • komkommer
  • paprika
  • lenteui
  • avocado
  • mango
  • geraspte wortel
  • geraspte kokos
  • sesamzaadjes
  • gefrituurde uitjes
  • verse munt
  • verse koriander

Sausjes

  • Srirachasaus
  • Groene pepersaus
  • (zelfgemaakte) pindasaus
  • chilisaus
  • sojasaus

Hoe ga je te werk?

Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip met een schaar een aantal keer door de lange slierten heen (dat werkt straks een stuk makkelijker).

Snijd de komkommer in staafjes, de paprika in repen, de lenteui in lange slierten, de avocado in plakken en de mango in blokjes.

Rooster de kokos lichtbruin.

Doe alle ingrediënten in schaaltjes. Zet de rijstvellen en een grote, ronde schaal met water op tafel. Hier gaat iedereen straks zijn rijstvel in weken.

springroll

Aan tafel:

Iedereen weekt telkens een rijstvel in het water tot deze wat zachter is geworden (let op: week niet te lang, ze worden nog zachter nadat je ze uit het water hebt gehaald). Leg een hoopje van de ingrediënten die je wilt in het midden. Sla de zijkanten hier overheen en rol vervolgens van onder naar boven op.

tafel-springrolls.jpg

2 gedachten over “Summerrolls (etentje)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *