Strand Zuid

Pinksteren

Zaterdag zijn we bij vrienden in Amersfoort geweest. Die hadden HEERLIJK voor ons gekookt (voor mij helemaal plantaardig ❤️) en daarna sliepen we in een heel leuke Airbnb. De volgende ochtend liepen we door het centrum van Amersfoort. Heel erg mooi, maar het was er, op een hele hoop luidende kerkklokken, vreselijk stil. Het was eerste pinksterdag en alles was gesloten.

vreemde ligging

Zodoende gingen we terug naar huis (Amsterdam) en belanden we voor een vroege lunch (11.30 uur) bij Strand Zuid. We hadden een tijdje geleden al gezien dat ze een aantal vegan gerechten op de kaart hadden gezet. Dus dat wil ik wel eens gaan uitproberen.

Ik vind het altijd even zoeken, waar zit nou ook alweer de ingang naar Strand Zuid? Na een stuk lopen verwacht je echt geen restaurant/ stadsstrand meer en dan ligt daar toch opeens Strand Zuid.

Als we aankomen lopen we langs de bar en een hoop hoge tafels. Hier viert een groepje mensen de derde verjaardag van een meisje. Dat geeft al wel een gezellig sfeertje.

Runners

Aangekomen bij het grote terras blijken we de eersten voor de lunch. Toch is het even zoeken naar een tafeltje in de zon (het is fris en er staat een koude wind dus we willen graag een beetje zon). Ook zien we dat een aantal tafeltjes al gereserveerd is.

Er loopt één meisje op het terras, maar als we haar aandacht proberen te trekken om te bestellen lijkt ze ons een beetje te ontwijken. Uiteindelijk lukt het ons toch, maar ze geeft aan dat ze geen bestellingen mag opnemen en iemand anders gaat sturen. Waarschijnlijk is ze een runner. Wat een irritant systeem is dat toch.

We moeten even wachten maar dan komt er toch iemand onze bestelling opnemen. Voor de kinderen nemen we van het kindermenu twee maal de kaaskroket met friet en appelmoes en een appelsap (€7,50 en €3,-).
Zelf nemen we de Mexican burger, gemaakt van kidneybonen en mais geserveerd met avocado op een glutenvrije bol (€15,-) en de sandwich paprika hummus met gegrilde groenten (€9,50). We drinken hierbij lemony lemonade (€4,-).

lemonade

Niet bijzonder, wel duur

Het eten komt vrij snel (we zijn dan ook de enigen) en de borden zijn plaatjes om te zien! Bij de friet van de kinderen wordt truffelmayonaise geserveerd, wat niet elk kind kan waarderen denk ik. Maar onze kinderen vinden het heerlijk, net als de kaaskroketjes.

Ik begin met de sandwich met hummus en mijn lief met de burger. Halverwege wisselen we. Op mijn sandwich zitten gegrilde mini-groenten (courgette, aubergine, paprika en tomaat). Dat ziet er ontzettend leuk uit. De hummus smaakt lekker en ook de groenten en het brood zijn goed. Niet heel bijzonder maar wel lekker.

sandwich.jpg

De Mexican burger ziet er lekker uit, maar heeft vrij weinig smaak. De textuur is goed, het eet prima weg. Maar het is een beetje een saaie, smakeloze bedoening. Het is zeker niet vies, maar voor €15 voor een burger had ik absoluut meer verwacht. Dit maak ik zelf thuis lekkerder.

mexican burger.jpg

Publiek

Terwijl we zitten te eten begint het terras vol te stromen. Ik begin me steeds minder op mijn gemak te voelen, er begint namelijk een hoog Oud Zuid-gehalte te ontstaan. Links en rechts lopen mensen op zoek naar een tafeltje. Ze praten een beetje Gooisch, maar vooral praten ze stuk voor stuk te hard. Ze willen blijkbaar graag gezien en gehoord worden. We hebben het eten toch op, dus we besluiten te gaan.
We vragen aan iemand de rekening, die vervolgens aangeeft dat ze dat niet mag maar iemand zal sturen. Als er vijf minuten later nog niks is gebeurd vragen we hem maar opnieuw aan een ander. Bij haar kunnen we gelukkig wel meteen afrekenen.

conclusie

Bij Strand Zuid draait het om de looks. Je zit op een prachtig terras aan het water en de gerechten zien er schitterend uit. Ook bij hun publiek draait het vooral om het uiterlijk.
Het eten smaakt niet slecht, maar ook niet bijzonder en is bovenal erg duur.

Ik moet wel zeggen dat ik het leuk vind dat ze vegan gerechten op de kaart hebben gezet. Op de lunchkaart staat overigens nog één ander vegan gerecht: pad thai van groenten noedels, met little gem, radijs, taugé, cashewnoot en pad thai-dressing (€12,50). Ik denk alleen niet dat ik terugga om dit gerecht te proberen.

Strand Zuid
Europaplein 22, Amsterdam

Eén gedachte over “Strand Zuid”

  1. Strand Zuid is waarschijnlijk niet echt blij met je verhaal. Heel leuk geschreven en het sprak zeer tot de verbeelding. Alles draait toch om locatie en gezien en gezien worden!! Maar het zag er toch wel heel lekker uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *