Stoofpotje met koolraap-‘aardappel’

Eet jij wel eens koolraap? Ik tot voor kort eigenlijk nooit. Toen ik ze pas in de supermarkt zag liggen heb ik er maar eens eentje meegenomen.
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest doen.
Toen heb ik hem maar in stukjes gesneden en in een curry verwerkt. Lekker joh!

Koolraap heeft iets weg van een stevige aardappel, maar dan met een lekkerdere smaak. Het smaakt uitstekend bij dit stoofpotje!

Voor 4 personen

wat heb je nodig?

  • 1 koolraap
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 1500 ml tuinkruiden-/ groentenbouillon
  • 200 gram doperwten
  • 1 bosje tijm
  • olie

Hoe ga je te werk?

Schil de koolraap en snijd in blokjes. Breng in een pan de helft van de bouillon aan de kook en kook de blokjes koolraap ongeveer 15 minuten.

Schil ondertussen de wortels en snijd in halve maantjes, evenals de prei.
Snijd de ui in grove stukken en de kastanjechampignons in vieren.

Verhit in een grote pan een scheutje olie. Bak de wortel 5 minuten. Voeg dan ui, 2 tenen knoflook, prei en champignons toe en bak nog 3 minuten.
Doe de tomatenpuree erbij en bak even mee.

Doe de rode wijn, de andere helft van de bouillon, doperwten en tijm in de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Giet ondertussen de koolraap af in een vergiet. Bak de uitgelekte koolraap kort in een beetje olie en pers er een teen knoflook over uit die je even meebakt. Bestrooi royaal met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *