Spruitjes met vegetarische spekjes, noten en mosterddressing

spruitjes met spekjes en noten

Houd jij van spruitjes? Zelf ben ik er eigenlijk niet zo heel erg gek op. Maar ik heb ontdekt dat dat meer aan de structuur ligt dan aan de smaak.
Zo maakte ik ooit een salade van fijngehakte, rauwe spruitjes. En lekker dat het was! Niet meer te herkennen als spruitjes.

Daarom heb ik deze methode ook bij dit recept toegepast. Alleen heb ik hier de gehakte spruitjes wel even gebakken. Door ze op deze manier te bereiden en er een lekkere zoete mosterddressing, spekjes en noten bij te geven kan ik me niet voorstellen dat er iemand is die zal zeggen ‘Ik houd niet van spruitjes.’ En met een lekker gebakken aardappeltje erbij heb je bijna een ouderwets Nederlands AGV’tje.

spruitjes wok

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 kg spruitjes (nog niet schoongemaakt)
  • 1 ui
  • 75 gram pecannoten
  • 150 gram vegetarische spekjes (die van Vivera zijn 100% plantaardig)
  • 1 el bouillonpoeder of peper en zout
  • 4 el grove mosterd
  • 1 1/2 el agavesiroop

Hoe ga je te werk?

Maak de spruitjes schoon door de kontjes eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd ze doormidden. Maak ook de ui schoon en snijd in grove stukken.

Doe de spruitjes en de ui in de keukenmachine (eventueel in twee delen) en hak in stukjes.

Rooster de pecannoten (bv in de airfryer: 5 minuten op 170°C). Bak de spekjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een grote pan (gebruik een wok als je die hebt). Bak de stukjes ui en spruitjes 7 minuten op hoog vuur. Voeg tussendoor een paar keer een scheutje water toe.

Breng op smaak met bouillonpoeder of peper en zout. Schep de mosterd en agavesiroop er doorheen.

Strooi de noten en spekjes over de spruitjes.

Serveer met gebakken aardappeltjes en eventueel vegan mayo bij de aardappeltjes (bv Remia Mayolijn)

spruitjes met spekjes en noten2

 

2 gedachten over “Spruitjes met vegetarische spekjes, noten en mosterddressing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *