Smoothie IJspops – Nieuw bij de Aldi

ijsjes op tafel

De Aldi lijkt steeds meer mee te gaan doen met trends. En dat is leuk, want ook de gezonde en vega(n)-trend lijken ze te hebben opgepikt! Zo kwamen ze al met vegetarische spreads, vegetarische spekjes en kipstukjes, kroketten en bitterballen, kokosijs en  -yoghurt. Maar nu spotte ik gezonde smoothie waterijsjes!

ijsjes in aldi.jpg

Op de verpakking staat dat deze ijsjes 100% natuurlijk zijn en geen toevoegingen hebben. Ook staat op de voorkant van de verpakking dat ze vegan zijn (heel slim). Ze zijn verkrijgbaar in de smaken:

  • Balance: Peer, Venkel, Ananas, Citroen, Aloë Vera
  • Vitalize: Ananas, Mango, Wortel, Appel, Acerola
  • Active: Frambozen, Appel, Bosbes, Açai, Kers
  • Super Green: Appel, Meloen, Spinazie, Citroen, Gember

Bij mijn Aldi lagen op dat moment alleen Balance en Vitalize, die ik beiden heb meegenomen. Over de andere smaken kan ik dus (nog) niets zeggen.

Ingrediënten Balance IJspops: perenpuree (41%), venkelpuree (25%), ananassap (16%), water, citroensap (1,5%), aloë vera gel (0,5%)

Voedingswaarde Balance IJspops (per ijsje van 70 ml):
187 kJ
44 kcal
<0.5 g vetten, waarvan <0.5 g verzadigde vetzuren
9.8 g koolhydraten, waarvan 9.1 g suikers
1.1 g vezels
0.6 g eiwitten
0.02 g zout

Ingrediënten Vitalize IJspops: ananassap (25%), mangopuree (25%), wortelpuree (21 %), appelpuree (14%), water, acerolapuree (1%)

Voedingswaarde Vitalize IJspops (per ijsje van 70ml):
286 kJ
68 kcal
<0.5 g vetten, waarvan <0.5 g verzadigde vetzuren
15 g koolhydraten, waarvan 14 g suikers
1.1 g vezels
0.6 g eiwitten
0.02 g zout

Smaaktest

Als eerste probeerde ik een Balance IJspop, die vond ik er het aantrekkelijkst uitzien. Een beetje als een peren- of citroenijsje (is het natuurlijk ook).
De smaak was goed. Lekker fris. Je proeft wel dat je echt iets gezonds aan het eten bent. Mijn lief en jongste dochter stonden naast mij een waterijsje met suiker te eten en dat is dan echt wel even iets anders.
Wat ik wel een beetje irritant vond was dat er een soort (vettig?) filmpje op mijn verhemelte ontstond. Ik weet niet waardoor dat kwam, de aloë vera misschien? Maar al met al helemaal niet slecht.
Mijn dochtertje die net een ongezond ijsje op had, begon overigens rustig mee te helpen mijn ijsje op te eten. En vond deze net zo lekker!

ijsje-afgehapt.jpg
Balance IJspop

Toen moest natuurlijk ook het andere ijsje, de Vitalize IJspop, getest worden (hè wat erg 😉). Deze is erg oranje en doordat er wortel inzit. Daardoor stond deze me een beetje tegen (daarom denk ik niet dat ik de Green IJspops met spinazie wil proberen, veel te groen van kleur), omdat ik het idee dat ik een wortelijsje ging eten.
Maar de smaak was juist echt verrukkelijk! Je proeft de mango heel goed waardoor deze lekker zoet en romig worden. Deze viel bij ons allemaal zo goed in de smaak dat ik na twee happen mijn ijsje al kwijt was en niet meer terug kreeg. Dit was echt de lekkerste van deze twee smaken.

ijsje - Liv.jpg
Vitalize IJspop

Conclusie

Wil je een lekker ijsje, maar geen suiker eten dan is dit een perfect alternatief. Zeker de Vitalize IJspops kan ik van harte aanbevelen!

 

De ijsjes kosten €1,99 per 4 stuks en zijn verkrijgbaar bij Aldi

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *