Review: le petit Chef – kindercadeautje

opinel petit chef.jpg

Ben je zelf gek op koken en wil je dat graag overbrengen op je kinderen? Of zoek je gewoon een leuk cadeautje voor een kindje van vrienden? Ik heb een goede tip!

De kookset van le petit Chef van Opinel. Een hele leuke set, waarmee een kind zelf goed mee kan helpen in de keuken. Het is ongeveer geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar dit zal  per kind verschillen.

Inhoud

De set bestaat onder andere uit een dunschiller met een groot gat erin, zodat deze makkelijk vastgehouden kan worden.
Verder zit er een mooi mes in, model koksmes. Ook hierin zit een gat voor de vingertjes, zodat deze niet wegglijdt.
Tot slot zit er in de set, niet geheel onbelangrijk, een vingerbeschermer. Die is echt super. Deze wordt om de vingers van de andere hand geschoven, zodat er niet in de vingertjes gesneden kan worden. Je kunt hier heel makkelijk langs snijden en hiermee kan eventueel ook heel goed een juiste snijdtechniek aangeleerd worden. Mocht je een kind met ambities deze richting op hebben…

fre aan het snijden

moeilijke eters

Of misschien heb je wel een kind dat niet zoveel lust. Wist je dat kinderen opeens veel meer bereid zijn te proeven als ze zelf hebben meegeholpen in de keuken?
Door ze bij het hele kookproces te betrekken wordt hun nieuwsgierigheid naar het eindproduct gewekt. Ook doordat ze zelf hebben gezien wat er allemaal gebeurt en welke ingrediënten worden gebruikt. Daardoor wordt er een stukje wantrouwen weggenomen. Zelfs als ze ingrediënten voorbij hebben zien komen die ze normaal gesproken niet zo lekker vinden.

Hier thuis

Onze dochter heeft het voor haar zesde verjaardag gekregen en het is hier een regelrechte hit. En hoe leuk is het om als kookgek naast je kokkerellende kind te staan? Dan ben je toch zo trots als een pauw?

Opinel le petit Chef, €34,95 te koop bij verschillende aanbieders (o.a. Bol.com).

snijden close up

3 gedachten over “Review: le petit Chef – kindercadeautje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *