Review: BOONballen Chili – 100% plantaardig

De laatste tijd zie ik zoveel nieuwe producten verschijnen! Super fijn om te zien dat steeds meer mensen plantaardig(er) gaan eten. En dus ook dat er steeds meer vegan producten worden gelanceerd! 😊
Ik denk dat op deze manier best een groep mensen verleid wordt om plantaardig eten te proberen.

Zo zag ik pas bij de Deen in onze straat een heel nieuwe lijn in het koelvak: BOON. Boonballen Chili, Boonburgers Chili, Boonballen Falafel en Boonburgers Falafel. Ik vond de verpakking mooi, waardoor mijn aandacht er automatisch door getrokken werd. Toen bleek het ook nog eens 100% plantaardig te zijn. Dit hebben ze overigens niet expliciet op de voorkant van de verpakking staan (alleen op de achterkant). Ik denk dat ze er goed aan zouden doen om dit meteen duidelijk op de voorkant te zetten. Dan zijn er misschien nog wel meer mensen die het kopen.

BOON.jpg

Ik heb er voor gekozen om eerst de Boonballen Chili te proberen. Burgers eten we al vrij vaak en falafel kennen we natuurlijk wel.
Deze leken mij wel handig om op voorraad te hebben voor op de eerstvolgende donderdag, onze makkelijke maaltijd dag.
Op donderdag werk ik namelijk altijd bij de Pancake Bakery en zijn we allemaal wat later thuis dan normaal. Daarom zoeken we altijd iets wat snel klaar is. Dan zijn dit soort producten ideaal.

Ik had eigenlijk bedacht om het op een wrap te eten, maar mijn lief had zin in pitabroodjes. En die had ik toevallig ook in huis!

boonballen schaaltjes.JPG

Ik maakte verschillende bakjes zodat ieder zijn eigen broodje kon beleggen. Ik had schaaltjes met:

  • sla
  • geraspte wortel
  • tomaat
  • mais
  • rode ui
  • paprika
  • jalapeño’s
  • koriander
  • guacemole (ik had nog een restje staan van de vorige dag, anders had ik gewoon plakjes avocado gebruikt)
  • srirachasaus

boonballen tafel.JPG

Op de verpakking staat dat je de ballen warm kunt maken in een koekenpan, in de oven of op de BBQ, maar ik deed ze in de airfryer (8 minuten op 180°C).

Tijd om broodjes te bouwen!

pita chiliballen.jpg

boonballen twee broodjes.jpg

Conclusie

De ballen vielen goed in de smaak. Ze hebben een fijne structuur (een beetje zoals groentenballetjes) en hebben een lekkere, maar niet heel erg sterke smaak. Ik denk dat ik ze wel vaker ga kopen. Ik wil in ieder geval de Chili- en Falafelburgers ook eens proberen.

Ingrediënten Boonballen Chili: 38% bonen (bruine boon, tuinboon), groenten (erwt, ui, paprika), water, plantaardig eiwit (tarwegluten), zetmeel (aardappel, tarwe), zonnebloemolie, tarwevezel, tomatenpuree, specerijen, verdikkingsmiddel (E461), zout, psyllium, 0,3% chilipeper, mineraal (ijzer), vitamine B12.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 626 kJ/ 149 kcal
Vetten 3,9 gram (waarvan 0,5 gram verzadigd)
Koolhydraten 14,1 gram (waarvan 1,3 gram suikers)
Vezels 7,9 gram
Eiwitten 10,5 gram
Zout 1,13 gram

Boonballen Chili, €2,95 voor 10 stuks (170 gram). Verkrijgbaar bij Deen en Jumbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *