Review Baileys Almande

2018 Vegan jaar

Er wordt beweerd dat, na een goede aftrap in 2017, 2018 echt HET vegan jaar gaat worden. Dat is heel goed nieuws. Ik hoor van steeds meer mensen dat ze bewust voor vegan kiezen. Misschien niet elke dag, maar een of meerdere dagen per week. Ook veel vegetariërs hebben de overstap naar vegan gemaakt! Hoera voor 2018!

In 2018 zal Ikea met een vegan hotdog komen, Ola met een vegan cornetto, Ben & Jerry’s kwam met non-dairy ijs en ook Baileys doet mee met de vegan hype met Baileys Almande.

Waar kopen?

Ik hoorde dat Gall&Gall deze variant als een van de eersten in hun assortiment zou opnemen, toch moest ik nog even wachten tot onze Gall&Gall het had.

Maar gelukkig kwam hij dit weekend bij ze binnen en mocht ik eindelijk gaan proeven!
Het eerste wat me opviel was de prijs (€23,99 voor 0,7 liter). De gewone Baileys is een stuk goedkoper (18,99 voor 0,7 liter).
Ik ben even op onderzoek uitgegaan en ontdekte dat Drankdozijn met Baileys Almande een stuk onder deze prijs zit (€17,95 voor 0,7 liter). I.v.m. met de verzendkosten is het wel aan te raden hier meteen wat meer drank te bestellen.

opvallend

Verder valt de prachtige fles erg op. Glinsterend wit met roze bloemetjes en amandelen. Er staat op dat er 13% alcohol in zit. Dat wijkt af van de gewone Baileys cream (namelijk 17%).
De likeur is ook niet op basis van room, zoals de gewone Baileys, maar op basis van amandelmelk.
Deze verschillen zie je terug in de kcal. Baileys cream bevat 327 kcal per 100 ml, terwijl Baileys Almande slechts 152 kcal per 100 kcal bevat. Dat is minder dan de helft!

Dan de smaak

Er komt een stevige, maar lekkere, notengeur van de drank af. Ik kan niet meteen thuisbrengen of ik amandel of hazelnoot ruik (al weet ik natuurlijk dat het amandel moet zijn) en moet sterk denken aan Nutella en Frangelico likeur. Het smaakt lekker romig, maar een stuk dunner en minder vettig dan Baileys cream.
Het is een heerlijk, licht romig notenlikeurtje maar ik vind het niet op Baileys lijken. Het is een compleet ander drankje.

Ik dronk de eerste keer de Baileys zo koud dat hij bijna bevroren was. Doe dit niet, want de smaak viel hierdoor erg weg. Licht gekoeld komt hij veel beter tot zijn recht.

Kortom: absoluut een aanrader, maar verwacht niet de typische smaak van Baileys.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *