Recensie Indiaas take-away restaurant Veg Out

Sinds een half jaar zit in het begin van de Van Woustraat de Indiase take-out Veg Out. Ik ging laats even langs om eten mee te nemen en met de eigenaar te kletsen.

Als ik de deur opendoe van het clean-maar-niet-ongezellig ogende tentje word ik vrolijk welkom geheten door de eigenaar. In perfect Engels begint hij meteen te vertellen wat hij allemaal te koop heeft: verschillende curry’s, chapati, lassi…

Via Foodora (ze bezorgen ook) weet ik al dat Veg out een menu set box aanbiedt, welke bestaat uit drie kleine curry’s met twee chapatis of rijst (€9,95) en daar heb ik mijn zinnen al op gezet.

De eigenaar vertelt mij dat de Indiase keuken van nature niet vegan is door het veelvuldig gebruik van zuivel en ghee (geklaarde boter). Maar doordat de vraag naar puur plantaardige producten steeds meer toeneemt, heeft hij besloten 70% van de gerechten vegan te maken en 30% vegetarisch.

Vandaag heeft hij vijf curry’s in de aanbieding (van links boven naar links onder): palak paneer (spinazie met stukjes roomkaas, vegetarisch), aloo gobi (aardappel-bloemkool gerecht, vegan), mixed vegetables (vegan), channa masala (kikkererwten, vegan) en dal fry (gele linzen, vegan).

Ik besluit voor de aloo gobi, mixed vegetables en dal fry te gaan. Voor mijn lief neem ik ook nog palak paneer mee. Alleen de channa masala trekt mij niet zo aan, omdat ik het er te olie-achtig uit vind zien.

Dan heb ik nog de keuze tussen rijst en chapati. De eigenaar vertelt dat het deeg voorbereid is maar vers wordt afgebakken in de pan. Dat klinkt goed! Als hij de chapatis gaat bakken nodigt hij me uit lekker te gaan zitten aan een van de twee tafeltjes en hij zet een Indiaas muziekje op.

De chapatis zijn klaar en hij pakt de curry’s in en vertelt hij mij trots dat het hem gelukt is naast de gewone mango lassi ook vegan mango lassi te maken. Het heeft hem even gekost voor hij tevreden was en helaas heeft hij een hoop weg moeten gooien, maar het resultaat mag er zijn, zegt hij. Of ik deze ook wil proberen? Ik ben nu toch bezig en besluit een beker mee te nemen (€4,95).
Bij het afrekenen (€24,85) krijg ik een stempelkaart waarbij de elfde maaltijd gratis is.

Thuis aangekomen kan het proeven eindelijk beginnen.
We vullen onze hongerige magen (na een dag hard buffelen tussen de pannenkoeken…) met de heerlijke Indiaas gekruide gerechten. De curry’s zijn lekker op smaak, hoewel het van ons wel wat pittiger mag. Daar houdt natuurlijk niet iedereen van, dus wij pakken er een pot Surinaamse sambal bij uit de koelkast.
De chapatis smaken er goed bij en zijn een welkome afwisseling op rijst.
Iedereen (zeker de kinderen) vindt de mango lassi verrukkelijk. Voor mij is het wat te zoet.
Dan hebben we onze bordjes leeg. En misschien komt het doordat ik hard heb gewerkt, maar eigenlijk lust ik nog wel wat. En dat terwijl ik meestal bij take-out nog genoeg heb voor de lunch de volgende dag.
Dat vind ik dan ook het enige nadeel: ik vind het erg duur voor de hoeveelheid die je krijgt.

Op zich is dit take-out restaurantje een aanrader, zeker gezien de vegan opties. Ik hoop alleen dat de porties wat vergroot zullen worden (na misschien meer dezelfde kritieken). Of natuurlijk de prijzen verlaagd…

Veg Out
Van Woustraat 21 H

Elke dag geopend van 12.00 – 21.30

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *