Recensie: Sushito, Eerste van der Helststraat Amsterdam

Sushito, normaal gesproken zou ik zo voorbij zijn gelopen in die Eerste van der Helststraat. Het zit daar vol met gezellige tentjes. En Sushito valt niet echt op. Het lijkt meer de zoveelste take away-sushj-tent.

sushito voorkant

Maar gelukkig had ik op internet over Sushito gelezen. Ze maken hier de onwaarschijnlijke combinatie tussen Mexicaans (burrito), Hawaiiaans (poké bowl) en Japans (sushi) eten. Op hun site lees je er een leuk verhaal over: How a Mexican, Japanese and Hawaiian man made magic.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.sushito-binnenkomst.jpg

Op een maandag had ik er met oud-collega en goede vriend Bart afgesproken om te gaan lunchen. Ik had Sushito uitgezocht om heen te gaan.
Toen ik aankwam twijfelde ik een beetje. De inrichting doet denken aan de Salsa Shop en SLA. Beneden een grote counter met saladière waar je kunt bestellen en boven een paar kleine tafeltjes. Niet perse heel gezellig om te zitten, meer iets voor een snelle hap of take away.
Toch gingen we er voor.

sushito-boven-zitten.jpg
Boven staan een paar tafeltjes

Ze verkopen er ‘sushi burrito’s’, salades en poké bowls. Je kunt kiezen uit zeven door hun samengestelde gerechten, waarin je ook de vorm nog kunt kiezen:  sushi burrito of poké bowl. Er is een sushi burrito/ poké bowl met tonijn, twee met zalm, één met kip, één met krab, één met garnalen en één met tofu (joepie!).
Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een gerecht samen te stellen. Dan heb je de keuze tussen sushi burrito, poké bowl (rijst óf quinoa) en salade.

Terwijl ik druk aan de slag ging ingrediënten op te noemen die ik in mijn poké bowl wilde, nam vriend Bart de tijd om het menu op zich in te laten werken.

Ik ging voor een kleine poké bowl met de volgende ingrediënten:

Basis: quinoa
Toppings: zeewiersalade, snoeptomaatjes, lente-ui en edamame (je mag 4 toppings kiezen)
Proteïne:  gemarineerde tofu
Saus: wasabi mayo saus (sorry, vergeten te vragen of het vegan mayo was)
Final touch: zwarte sesamzaadjes en jalapeño’s (je mag 2 toppings kiezen)

sushi-burrito-maken.jpg
De sushi burrito van mijn gezelschap

Mijn gezelschap is een omnivoor en die nam een sushi burrito met kip. Erbij namen we een ice tea en een cola. Totale schade: €28,75. Voor take away niet heel goedkoop.
Wat me verbaasde was dat ze niet vroegen of we het daar wilden opeten of meenemen. Ze geven iedereen, die een salade of poké  bowl neemt, een grote plastic bak, die je weggooit als je het op hebt. Jammer, erg veel onnodig afval en het ziet er nog een stuk minder leuk uit ook.

We gingen boven zitten, waar we eigenlijk prima zaten, totdat iemand besloot een gat te gaan zagen in de achterste counter. Toen konden we elkaar niet meer verstaan en hebben we zwijgend ons eten opgegeten. Dat was wel een beetje jammer. We zijn daarna maar bij Flamingo koffie gaan drinken.

Ik moet zeggen dat ik echt lekker heb gegeten. Voor de zeewiersalade als topping moet je €0,50 extra betalen, maar ik kreeg dan ook super veel in mijn bowl. De porties zijn sowieso ruim. Ik had de kleine bowl genomen, maar dat kreeg ik maar net op. De sushi burrito ging overigens niet op.  Ik was blij met de ingrediënten die ik had uitgezocht. Ze smaakten super lekker bij elkaar, lucky shot!

poke bowl 2.jpg
Mijn poké bowl

Ik vind het zeker een aanrader als je in de buurt bent en een snelle en gezonde lunch wilt (meenemen). Het is niet goedkoop, maar wel lekker en net weer even wat anders.

sushito beide gerechten.jpg
Poke bowl en sushi burrito

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *