Recensie: Hoed&Krelis – vegan uit eten met omnivoren

hoed-en-krelis-kaartje1.jpg

Sinds een maandje is Amsterdam weer een leuke, nieuwe hotspot rijker: Hoed & Krelis, in de Pijp. De foto’s die al snel online verschenen maakten mij nieuwsgierig. Het pand oogt groot op de foto’s en is bijzonder ingericht. Het doet een beetje ‘Parisienne’ aan.
Het zit in de pas heropende Ferdinand Bolstraat, het deel waar ik zelf in ieder geval nooit kwam. Erg uitnodigend was het niet met die bouwput van de Noord-Zuidlijn voor de deur. Wat mij ook nieuwsgierig maakte was de menukaart. Voor ieder wat wils en dus ook een aantal vegan opties op de overdagkaart (ontbijt en lunch). Geen gezeur van niet-vegan vrienden dat ze door mij weer naar zo’n ‘plantenetersrestaurant’ moeten, maar ook wat te kiezen voor mij. (Lees: niet noodgedwongen een salade geitenkaas zonder geitenkaas bestellen).

hoed en kregel interieur.JPG

Tijd dus om te testen als we terugkomen van vakantie. Op vrijdagochtend lopen wij door de Ferdinand Bolstraat en kijken ons ogen uit. Nooit geweten dat het zo’n leuke straat is. Al sinds ik hier kwam wonen in 2009 was hier weinig van te zien, door de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Nu ziet alles er fris en ruim uit. Echt een leuke locatie om nu een restaurant te openen.

Aangekomen bij Hoed & Krelis blijkt het pand helemaal in de steigers te staan. Het zal wel iets met de Ferdinand Bolstraat te maken hebben…😂
Het meisje uit de bediening maakt van de nood een deugd en bindt kussentjes op het onderste stukje steiger, zodat er toch nog buiten gezeten kan worden.

Het is erg rustig als we binnenkomen. Je vraagt je af waarom, want dit ziet er écht leuk uit! De inrichting is heel anders dan anders en zoals ik al zei doet het me een beetje aan Parijs denken. Hoogglanzende tafels, chique bistrostoelen en veel fluweel, groen en koper.

Op de menukaart ontbijtjes zoals overnight oats (vegan) en pancakes, eieren, salades (ook een vegan salade), sandwiches (waarvan weer eentje vegan), tosti’s, soepen en zoetigheid.

De andere kant van de tafel kiest gepocheerde eieren met zalm (toch fijn dat ze het hebben, zo wil er tenminste nog iemand met me uit eten). Ik kan kiezen tussen:

  • Overnight oats – rijstemelk, gepofte rijst en bosvruchten-mint compote (€8)
  • Avocado salade – kiemgroenten, truffelaardappel, sojabonen,  cherrytomaat, rammenas en zonnebloempitten (€11,50)
  • Sandwich bietenhummus – bietenscheuten, geroosterde kikkererwten, radijs en paarse wortel (€8,25)

Aangezien ik het moeilijk vind om te kiezen laat ik onze serveerster de keuze voor me maken. Zij vindt zelf de avocadosalade erg lekker en raadt deze me dan ook aan.

Beide borden zijn plaatjes om te zien. Mooi opgemaakt en geserveerd op mooi servies. De eieren en zalm schijnen verrukkelijk te zijn. Maar goed, daar komen jullie niet voor.

De salade. Ik denk toch dat ik niet de juiste keus heb gemaakt (/heb laten maken). Er zit geen lekkere dressing bij en ook is het niet op smaak gebracht met enige vorm van kruiden. De aardappels (die er ruimschoots inzitten) zijn gortdroog en nogal smakeloos. Ik houd ervan als sojabonen nog lekker stevig zijn, maar deze zijn echt te hard en daardoor ook al droog. Helaas staat er geen peper en zout op tafel, maar als ik ernaar vraag krijg ik gelukkig wel een peper- en zoutmolentje. Ik maal er flink peper en zout over heen en eet alles op. Het is zeker niet vies, het zijn allemaal goede, verse producten, maar heel erg lekker is het ook niet.
Jammer.

hoed en kregel salade.JPG

Toch ga ik deze zaak nog een kans geven. Het ziet er leuk en gezellig uit, zit op een leuke plek, de bediening was vriendelijk. Volgende keer probeer ik de sandwich bietenhumus.

Hoed & Krelis, Ferdinand Bolstraat 58-60, tel:020-3331260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *