Recensie: Brunchroom voor de beste vegan wafels!

Waar anders moet je heen op Wafel Woensdag dan naar de Brunchroom?
Daar kun je de lekkerste wafels met de meest waanzinnige toppings krijgen. Zowel ‘gewoon’ als vegan. Wat wil een mens nog meer?

Op een vrije woensdag gaan mijn lief, jongste dochterlief en ik naar Czaar Peterstraat om te brunchen. Ik had al best veel over de Brunchroom gehoord, misschien dat ik daarom een wat groter tentje had verwacht. Maar als je niet exact weet waar het zit, rijd je er zo drie keer voorbij. Van binnen is het net zo klein als het van buiten lijkt. Maar wel gezellig en leuk ingericht!
Het hele restaurant wordt gerund door één man (of in ieder geval als wij er zijn). Geen bediening, alleen één iemand in de keuken.

Had ik al gezegd dat de man in de keuken (Steve) echt een schatje is? Ik ben nog nooit ergens zo vriendelijk geholpen als hier. Ondanks dat ie hartstikke druk is, omdat hij alles in zijn eentje moet doen, neemt hij de tijd om me goed te adviseren. Ook laat hij mij dingen proeven. (Zonder hem verteld te hebben dat ik een stukje ga schrijven)

Het wafeltopping menu

Op het menu staan allemaal gerechten voor omnivoren, behalve de wafels. Die zijn er in een gewone variant en een vegan variant. Elke wafel komt als basis waarop je zoveel toppings kunt kiezen als je wilt.
Er zijn toppings van €1, €2, en €3 en op Wafel Woensdag krijg je de goedkoopste topping gratis. Ik had ook hartige toppings verwacht, maar die zijn er alleen in de vorm van kaas. Dus wordt het een zoete wafel, maar dat is geen straf.

De (niet-vegan) wafel van mijn dochter

Na heel lang wikken en wegen ga ik voor de toppings verse vijgen, notenmix 1 (amandelen, hazelnoten en cashewnoten) en maple syrup.

Ik word door Steve al gewaarschuwd dat de vegan wafel heel stevig is. Niet eentje waar je er nog een van eet. Dat klopt inderdaad, maar ik vind hem ook niet klef of te zwaar op de maag liggen. De wafel smaakt heerlijk. Ik proef een klein beetje boekweit, maar niet overheersend. De toppings blijken een goede combi. Ook zijn ze niet lullig met de hoeveelheden. Alles zit er ruimschoots op. Ik krijg zelfs een flink glaasje maple syrup.

Pffff….wat heb ik lekker gegeten. Pas tegen het eind van de middag begin ik weer trek te krijgen.

Brunchroom
Czaar Peterstraat 74
020 737 1691
Open: dinsdag t/m zondag 09.00 – 16.30

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *