Plantaardige kaasfondue

IMG_6992.JPG

Waar ik eigenlijk echt niet zonder kan is kaas. Zoals jullie vast wel weten ben ik niet hardcore vegan. Ik probeer gewoon ‘mainly plants’ te eten. Dus soms proef ik wel eens klein beetje kaas (misschien juist wel de reden dat ik het niet uit mijn hoofd krijg). Maar ik ga uiteraard niet meer kaasfonduen, terwijl ik dat echt goddelijk vind. Nu hebben wij een in huis een oud kladje liggen waar een recept opstaat voor vegan kaasfondue. Heeft mijn lief ooit van een vriend gekregen. Nooit geprobeerd. Maar vorige week kwam ik het recept weer tegen en besloot dat ik hier iets mee moest doen.

Je hebt er wel wat dingen voor nodig. Dingen die niet iedereen standaard in huis heeft. Heb je dit wel, of heb je het er gewoon voor over om te kopen, dan moet je dit recept beslist eens uitproberen! Ongelooflijk dat iets waar geen kaas aan te pas komt zo naar kaasfondue kan smaken.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 250 ml witte wijn
  • 30 gram edelgist
  • 20 gram aardappelzetmeel
  • 10 gram witte misopasta
  • 25 gram tahin
  • 1 tl mosterd
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el macapoeder
  • mespuntje nootmuskaat
  • 225 ml plantaardige melk
  • flinke scheut jonge jenever
  • zout en peper

Voor erbij

  • roosjes broccoli/ bloemkool
  • kerstomaatjes
  • reepjes paprika
  • voorgekookte krieltjes
  • reepjes wortel
  • stukjes stokbrood

Hoe ga je te werk?

Breng de wijn aan de kook. Doe ondertussen de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en maal tot het helemaal glad is. Giet dit, al roerend, in de pan bij de warme wijn. Doe het in een pan of een schaal en houdt warm boven een theelicht (of gebruik een kaasfondueset). Eet smakelijk!

IMG_7037

 

Eén gedachte over “Plantaardige kaasfondue”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *