Pindakaas-muesli

muesli.JPG

Iedereen lijkt tegenwoordig wel zijn eigen recept voor muesli of granola te hebben. Elk receptenboek begint met een recept voor granola…Dus waarom niet nog één dacht ik! 😄

Deze is, echt waar, heel erg lekker en makkelijk! Dus gewoon maken!

Voor ongeveer 6 porties

Wat heb je nodig?

  • 1 flinke el pindakaas (liefst grof gemalen)
  • 1 el plantaardige boter (bv Becel walnoot)
  • 150 gram havervlokken
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el dadelstroop

Hoe ga je te werk?

Doe de boter en pindakaas in een bakje en laat smelten in de magnetron. Verwarm de oven voor op 170°.

Meng het pindakaas-botermengsel met de havervlokken, lijnzaad en dadelstroop door elkaar. Spreid goed uit over een, met bakpapier beklede, bakplaat.

Zet ongeveer 20 minuten in de oven en schep tussendoor een keer om. Haal er uit als alle stukjes lichtbruin zijn gekleurd. Bewaar in een trommel of weckpot.

muesli 3.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *