Pasta met vegan rucolapesto – de lekkerste pasta ever

pasta rucolapesto3.JPG

Een goed bord pasta kan gewoon altijd. Lekker makkelijk op een doordeweekse dag. Soms toch best wel weer culinair tijdens een etentje. Als avondeten. Als lunch. Ik zou het zelfs als ontbijt kunnen eten.

Dit is zo’n pasta die super simpel is, maar smaakt als een culinair hoogstandje. Zet deze pasta dus gerust op tafel tijdens een etentje.
Als je zomaar even snel een zelfgemaakte pesto uit je mouw schudt zijn je gasten sowieso onder de indruk.

En lekker dat pesto op basis van rucola is! Waarom zou je nog zoeken naar vegan pesto in de supermarkt als je het in een handomdraai zelf kan maken. En uiteraard is deze pesto een stuk goedkoper dan wanneer je hem maakt van basilicum en pijnboompitten.

Thank me later!

 

pasta rucolapesto2.JPG

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de rucolapesto

  • 2 zakken rucola (150 gram)
  • flinke hand (geroosterde) cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • edelgist (optioneel)

Voor de rest

  • 400 gram pipe rigate (pasta)
  • rucola
  • kappertjes
  • pijnboompitten (optioneel)
  • vegan parmezaan (optioneel)*

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de pesto. Doe de rucola, cashewnoten en knoflook met een klein scheutje olijfolie in de keukenmachine. Voeg steeds een beetje olijfolie toe en maal tot je een mooi smeuïg geheel hebt. Breng op smaak met zout en eventueel edelgist.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en meng de rucolapesto er doorheen.
Het kan zijn dat je niet alle pesto nodig hebt. Het blijft in de koelkast, in een afgedekt potje afgetopt met een laagje olie, zeker een week goed.

Serveer de pasta met wat rucola, en kappertjes. Je kunt er eventueel nog wat pijnboompitjes en vegan parmezaan overheen strooien.

* vegan parmezaan: een handje geroosterde cashewnoten met 2 eetlepels edelgist, een klein scheutje citroensap en zeezout gemalen in de keukenmachine.

pasta rucolapesto

3 gedachten over “Pasta met vegan rucolapesto – de lekkerste pasta ever”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *