Pap van boekweitgrutten met tahin, bosbessen en banaan

boekweitpap2.jpg

Ik houd heel erg van havermoutpap, maar ik wil ook wel eens wat anders voor de afwisseling.
Soms gebruik ik gierst, bijvoorbeeld met abrikozenpuree of met chocola.

Maar ook boekweit is erg lekker. En met boekweit kun je heel veel kanten uit. Zoals boekweitpudding of je gebruikt het meel om er pannenkoekjes van te maken. Ook kun je de hele korrels roosteren en als een soort granola gebruiken. Dit ga ik binnenkort doen.

Maar er bestaan ook boekweitgrutten. Je koopt deze bijvoorbeeld bij de Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Boekweitgrutten zijn handig omdat ze lekker snel klaar zijn. En als je het even kookt, wordt het een heel lekkere pap.
Prima voor een doordeweekse dag dus. Ik heb de pan met boekweitgrutten op het fornuis gezet toen ik uit de douche kwam. Tijdens mijn dagelijkse make up-routine stond het even te pruttelen en toen konden we al aan tafel. Zie foto 😆

Ik combineer het in dit recept met tahin (sesamzaadpasta) maar als je dat niet in huis hebt, kun je ook prima pindakaas gebruiken. Dit vinden (de meeste) kinderen ook super trouwens.

Je zou natuurlijk verse bosbessen kunnen gebruiken, maar ik gebruikte gewoon bosbessen uit de diepvries. Die zijn een stuk goedkoper. Je kunt ze er zelfs bevroren in doen en dan nog even in pan laten opwarmen.

boekweitpap.jpg

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 80 gram boekweitgrutten
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 1/2 el tahin
  • 125 gram bosbessen

Hoe ga je te werk?

Doe de boekweitgrutten met de melk en de plakjes banaan in een pannetje en breng aan de kook. Voeg eventueel een snufje zout toe (dit verhoogt de smaken).

Laat 7-10 minuten koken tot de boekweitgrutten gaar zijn. Roer af en toe door.

Roer de tahin er doorheen. Serveer de bosbessen erbij of schep er voorzichtig doorheen. Je kunt er ook nog wat plakjes banaan bij serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *