Pannenkoeken met frambozen-bosbessensaus

pannenkoeken

Nu ik met Instagram ben begonnen wil ik vaak mooie dingen maken. Lekker, maar vooral ook mooi. En het liefst ook nog gezond. Dat is met deze pannenkoeken wel gelukt vond ik zelf 🙂

In het weekend ontbijten wij vaak met pannenkoeken. Lekker de tijd nemen voor het ontbijt en het is dan leuk om iets te maken wat onze kindjes ook lekker vinden. Nu ik erover nadenk, onze kinderen zijn best wel een beetje verwend. Welk kind eet er nou (bijna) elk weekend pannenkoeken als ontbijt! Een stapeltje pannenkoeken is dan genoeg voor twee kindjes. Ga jij ze ook maken? Met die prachtige ‘prinsessensaus’?

pannenkoeken

Voor 2 grote porties, of 3 kleinere

Wat heb je nodig?

Pannenkoeken

  • 2 grote, rijpe bananen
  • 180 gram havermout
  • 2 el vlozaad/ psylliumvezels
  • 280 ml plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • klein scheutje appelazijn
  • zout
  • olie (liefst spray)

Saus

  • 250 gram (diepvries) bosbessen
  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • 3 dadels
  • scheut sinaasappelsap

Verwarm de oven voor op 180° Doe de havermout in de keukenmachine of blender en maal tot havermeel. Prak in een grote kom de bananen fijn en meng de rest van de ingrediënten (behalve de olie) erdoor.

Doe voor de saus de dadels, frambozen en bosbessen in de blender en giet er scheutje voor scheutje de sinaasappelsap bij tot het een mooie dikte heeft.

Zet twee koekenpannen op het vuur en spray er wat olie in. Doe in één pan een soeplepel beslag en bak tot op de bovenkant van de pannenkoek belletjes ontstaan. Maak met een spatel de onderkant van de pannenkoek los en kieper hem om in de andere pan. Bak zo 6 à 8 pannenkoekjes en leg iedere pannenkoek die klaar is in de oven.

Maak voor ieder een stapeltje met daar tussen steeds een laagje saus en verdeel de rest van de saus over de bovenkant.

De pannenkoeken blijven een klein beetje ‘klef’ van binnen, maar door ze nog even in de oven te leggen verminder je dat. Plus dat ze dan lekker warm blijven. Mocht je een airfryer hebben (en je vindt dat vochtige erg) dan kun je ze zelfs even daar in doen.

pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *