Overnight oats met verborgen wortel

overnight-oats-pancake.jpg

Wist je dat je in je (zoete) havermout ontbijtje prima wat groenten kunt verbergen?
Alle beetjes helpen om aan je twee ons (of is het inmiddels vier ons?) groenten per dag te komen. Plus het is, zoals ik het noem, gratis vulling. Je kunt je buik er lekker mee vullen zonder dat het echt noemenswaardige calorieën oplevert.

Denk aan groentes als wortel en biet, die van nature al vrij zoet zijn. Of courgette, wat vrij neutraal van smaak is.

Trouwens: ook als je luncht met een boterham/ rijstwafel o.i.d. is het een goed idee om dit te combineren met groente. Zo beleg ik elke simpele boterham altijd met tomaat en komkommer. Het vult een stuk meer en ik eet vrij ongemerkt heel veel groenten op een dag.

Terug naar de havermout. Regelmatig kook ik met de havermout geraspte wortel mee. Zelf vind ik geraspte wortel het meest toegankelijk qua smaak en lekker makkelijk omdat je het al geraspt kunt kopen. Bieten hebben ook een leuk effect, zeker qua kleur, maar ik ben persoonlijk niet de grootste bieten fan. In het volgende receptje kook ik de wortel eens niet mee maar gebruik ik het in de overnight oats. Lekker zomers.
De volgende ochtend hoef je er alleen nog maar vers fruit bij te serveren. Gebruik hiervoor heel simpel plakjes banaan of ga helemaal los met al het fruit dat je kunt vinden. Mijn lief en ik aten dit een keer apart van elkaar. Op de foto’s kun je het verschil zien. Hij hield het clean en simpel en ik was helemaal los gegaan met rood fruit. Bij mij zie je de havermout niet eens meer 😁

Maar vergeet niet dat je dit de avond van te voren moet voorbereiden!

wortel oats.jpg
De versie van mijn lief
wortel oats rood fruit
Mijn gulzige versie

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 80 gram havermout/ havervlokken
  • 50 gram geraspte wortel
  • 160 ml plantaardige melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 2 tl chiazaad
  • snufje zout
  • vers fruit (plakjes banaan of rood fruit, alles kan)

Hoe ga je te werk?

Meng de avond van te voren alle ingrediënten, behalve het fruit, door elkaar en zet in een afsluitbare bak in de koelkast. De volgende dag hoef je het alleen nog maar te garneren met vers fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *