One pot vegan pasta

one pot pasta

Hebben jullie ook zo’n hekel aan afwassen? Gelukkig heb ik wel een vaatwasser, maar de pannen moeten helaas nog steeds op de hand. Daarom ben ik helemaal blij met de ‘one pot’…-trend. Lekker makkelijk. Gooi alles in 1 pan, drink een wijntje en klaar is Kees. Oké, daarna moet je nog wel 1 pan afwassen. Deze is gebaseerd op pasta puttanesca, maar ik heb er d.m.v. de kikkererwten proteïnen aan toegevoegd (i.p.v. de ansjovis), zodat het een volwaardige maaltijd blijft. Je zou ze ook kunnen vervangen door linzen (uit blik).

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 ui, gesnipperd
  • 175 gram (glutenvrije) pasta (ik gebruikte fusili)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • oregano/ tijm, naar smaak
  • 75 gram zwarte olijven
  • 1 blikje artisjokkenhartjes (optioneel), fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 el kappertjes
  • chilipeper naar smaak
  • 1 blik kikkererwten, afgegoten en afgespoeld (of eventueel linzen)
  • eventueel wat bouillion
  • basilicum (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Verhit een klein beetje olie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de bouillon en basilicum) toe en laat 10 tot 15 minuten koken. Dit is afhankelijk van de kooktijd die de pasta nodig heeft (kijk op de verpakking). Houd de pan wel in de gaten. Als het te droog dreigt te worden, voeg dan wat bouillon toe en roer goed door. Serveer met de basilicum.

Nou, dat was makkelijk he? En of je nou normaal gesproken plantaardig eet of niet, dit vindt iedereen lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *