Recensie: Vegan restaurant Mr. & Mrs. Watson is open en wij waren de allereerste gasten!

mr & mrs. watson buitenkant.JPG

Er is een nieuw restaurant in town: Mr. & Mrs. Watson. In dit restaurant worden alleen maar vegan gerechten geserveerd, maar dan zonder de ouderwetse macrobiotische sfeer die in gevestigde vegan restaurants vaak hangt. Super toffe ladies Aleid Koopal en Kirsi Rautiainen hebben deze droom kunnen realiseren door middel van crowdfunding.

Eindelijk is het zover, Mr. & Mrs. Watson gaat open! Sterker: de eerste proefdraaiavond zit er op en wij waren er bij. Nog sterker: wij waren de allereerste gasten!

Woensdag 23-08 t/m zaterdag 26-08 gaat Mr. & Mr. Watson proefdraaien met speciale tasting menu’s (€16,50), waarvoor gereserveerd kan worden.
En ik ben zo gelukkig om een plekje voor de eerste avond te kunnen bemachtigen, want ze zitten in no time vol.

mr & mrs. watson binnenkant.JPG

De zaak is superleuk ingericht. Het oogt knus met een gezellige bank met kussens langs de wand en ook zijn er een aantal hoge tafels. Toch blijkt als je zit dat er voldoende ruimte is tussen jou en de buren en ook de beenruimte onder tafel is helemaal goed (lees: niet tegen elkaars schenen aanschoppen). Ook blijkt er nog een benedenverdieping te zijn. Dus klein is het absoluut niet.
We mogen een tafeltje voor twee uitzoeken en krijgen meteen een karafje water op tafel. We kiezen als aperitief beiden een dark & stormy (€8). Hoewel ze in de lach schieten dat we ze meteen op de proef stellen en er bovendien naar de buren gerend moet worden voor limoen, zijn deze cocktails uitstekend (niet te weinig rum en heerlijk gemberbier).

mr & mrs. watson d&s.jpg

Als de eerste ronde op tafel komt valt ons mond een stukje open. We krijgen ieder een bordje met daarop een zoete aardappel-sinaasappelsoepje, Watsontaart (met gegrilde perzik, amandelkaas en tempeh) en een witlofschuitje met daarin witte bonen en een soort kaas. Verder nog een kommetje met linzenballetjes in tomatensaus maar het spectaculairst is de grote leisteen die in het midden wordt gezet.
Hierop liggen: olijvenbrood gevuld met ‘kaasfondue’, quiche, toastjes met ‘eiersalade’, een wafeltje van aubergine met dadelstroop en drie stukjes kaas die ons laten vergeten dat we in een vegan restaurant zitten. Peppadewkaas, roquefort en een camembert die niet van echte kaas te onderscheiden is.
Dit is nog eens een binnenkomer. Eigenlijk is alles lekker. Het één alleen nog lekkerder dan het ander. En smaken verschillen hier in. Mijn lief vindt de Watsontaart minder (te weinig smaak en teveel bladerdeeg) en ik de linzenballetjes (iets te droog en saus niet genoeg op smaak). Maar we zijn het er beiden over eens dat de kazen, en met name de camembert, absoluut hemels zijn.
Het meisje in de bediening vertelt dat de kazen door een van de eigenaressen wordt gemaakt en maandenlang moet rijpen in het schuurtje achter in de tuin. Ik zou heel graag eens een kijkje komen nemen in dit schuurtje!

mr & mrs. watson eerste gang.JPG

Ondertussen gaan wij aan de wijn. We drinken een Pinot Grigio (€5,25) en Montepulciano d’Abruzzo (€5,00) per glas, beiden erg goed.
Dan verschijnt de tweede gang. Nu krijgen we een stamppotje met erwtjes en pastinaak, vergezeld van een worstje van appel, salie en seitan. Stamppotjes zijn ons welbekend, dus niet super spectaculair maar wel erg lekker op smaak gebracht. Met name het worstje is super. Deze moet je even los eten dan proef je pas echt de smaak.
Verder een stukje melanzana van zoete aardappel, pastinaak, courgette en aubergine en een broodje pulled ‘pork’ waarbij de pork eigenlijk jackfruit is. De melanzana is niet helemaal mijn smaak. Ik vind hem wat flauw en de pastinaak en zoete aardappel te veel overheersen waardoor de smaak wat te aards/ gronderig wordt wat mij betreft. Mijn lief daarentegen vindt het wel erg geslaagd. Ook over het broodje jackfruit zijn we het niet eens. Wat mij betreft is dit echt een topper. Heerlijk op smaak en een hele prettige structuur. Mijn lief vindt de jackfruit te zoet. Zo zie je maar weer.

mr & mrs. watson hoofdgerecht.jpg

Terwijl we wachten op het dessert proberen we te raden waarmee ze ons gaan verrassen. Ik gok op tiramisu terwijl mijn lief stiekem hoopt op nog meer van die lekkere kaasjes. Ik krijg gelijk.
We krijgen ieder een glaasje prachtig uitziende tiramisu met hiernaast een blondie met ananas, framboos en een toefje kokosyoghurt. Hoewel ik al best een gevuld buikje heb gekregen en deze tiramisu niet het lichtste gerecht is (op basis van cashewnoten), lepel ik mijn glaasje helemaal leeg. Verrukkelijk!

mr & mrs. watson tiramisu.jpg

Wat een geslaagde avond! We hebben fantastisch gegeten en de sfeer was heel gezellig. Ook de bediening bestaat uit toppers. Heel vriendelijk, behulpzaam en vrolijk. Het telefoonnummer van Mr. & Mrs. Watson gaat bij ons onder speeddial.

Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3hs, Amsterdam
020 – 261 93 60

 

Eén gedachte over “Recensie: Vegan restaurant Mr. & Mrs. Watson is open en wij waren de allereerste gasten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *