Minestronesoep met gevulde kruidenboter ciabatta

Vroeger kocht ik altijd van die kruidenboter baguettes. Echt iets uit onze studententijd. Zooo lekker! Meestal bij de Aldi. Lekker goedkoop. Een blik soep erbij en klaar waren we.

Tegenwoordig is er een hoop veranderd. Al die kant-en-klaar producten zijn meestal niet vegan, dus ik maak een hoop zelf, maar lekker was het allemaal wel. Daarom een gezondere en vegan remake van twee van mijn favoriete producten van vroeger.

Voor de minestronesoep

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 wortels, in blokjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 80 gram pasta (schelpjes of fusili)
  • 1250 ml tuinkruiden-/ groentenbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • scheutje rode wijn
  • 1 blikje cannelinibonen

Hoe ga je te werk?

Schil de wortels en bleekselderij. Snijd de wortels in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Maak de ui schoon en snipper deze.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui, wortels en bleekselderij een aantal minuten.

Doe de bouillon, tomatenblokjes, gezeefde tomaat en pasta erbij en laat, met deksel op de pan, 10 minuten koken.

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes en laat deze, samen met de knoflook, de laatste 2 minuten meekoken.

Voeg op het laatst de afgespoelde en uitgelekte cannelinibonen toe.

 

Voor de kruidenboter baguettes

Wat heb je nodig?

  • 1 afbakciabatta (of ander afbakstokbrood)
  • 80 gram plantaardige boter (bv Becel walnoot of Becel bio)
  • 2 grote tenen knoflook
  • verse kruiden als bieslook en peterselie (en eventueel dragon of dille)
  • versgemalen peper en zout

Hoe ga je te werk?

Maak inkepingen in het brood, waar je straks de kruidenboter in gaat smeren. Doe dit ongeveer om de anderhalve centimeter en snijd niet te ver door!

Maak de kruidenboter door de boter te mengen met de fijngeknipte kruiden en uitgeperste knoflook. Breng de boter op smaak met versgemalen peper en zout.

Smeer nu de kruidenboter in de inkepingen. Doe dit voorzichtig zodat het brood niet breekt.

Bak tenslotte het brood af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *