Makkelijke zoete snack: appelmoes muffins

muffin met slagroom.JPG

Ik had nog een half potje appelmoes in de koelkast staan. Die is bij ons altijd al zo vol… En ik had wel zin in iets lekkers.

Dus één en één is twee. De appelmoes werd een snack, maar daar moest nog wel wat lekkers mee gebeuren. Muffins!

De rest van het huis had al snel door dat er iets lekkers uit de keuken ging komen en was er als de kippen bij. Uiteindelijk bleef er voor mezelf één muffin over 😂. Maar gelukkig vind ik het altijd alleen maar leuk als ze mijn creaties zo lekker vinden.

Ik serveerde er voor de liefhebber nog wat speculoos (dat is vegan!) en vegan slagroom (uit mijn vegan product box) bij. Maar dat hadden ze eigenlijk helemaal niet nodig.
Wel lekker, daar niet van. Maar niet nodig als je het wat gezonder wilt houden.

Ik maakte het in de airfryer, dat gaat super snel. Mocht je die niet hebben dan kan het ook in de oven.

appelmuffins.jpg
Ze ogen op de foto wat verbrander dan ze waren gelukkig. Maar let wel op!

Voor 6 muffins

Wat heb je nodig?

  • 200 gram appelmoes
  • 1 banaan
  • 1/2 el kaneel
  • 80 gram havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Optioneel:

  • rozijnen/ gedroogde cranberries
  • walnoten/ pecannoten/ amandelen/ hazelnoten

Hoe ga je te werk?

Verwarm de airfryer voor op 170° of de oven op 190°.

Prak in een beslagkom de banaan door de appelmoes. Voeg de havermout, kaneel, bakpoeder, zout en eventueel de rozijnen/ cranberries toe. Meng goed door elkaar.

Vet muffinvormpjes in (het handigst gaat dit met een spuitbus) en vul ze met het mengsel. Leg er eventueel nog een noot bovenop.

Zet de muffins 15 minuten in de airfryer (blijf wel opletten of het niet te hard gaat) of 25 minuten in de oven.

Eén gedachte over “Makkelijke zoete snack: appelmoes muffins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *