Kefir ontbijt met havermout en fruit (met kefir uit de supermarkt 🙌)

potje kefirontbijt

Ik heb een aantal maanden geleden in een webshop voor €25 aan kefirkorrels gekocht. Waterkefir en melkkefir. Ik had gelezen dat het drinken van kefir een gunstig effect heeft  op je darmen. En met mijn prikkelbare darmen klonk dat als muziek in mijn oren. Het werd een ramp.

Ten eerste had ik besloten de dure plastic zeef uit de webshop er niet bij te kopen. Die zou ik wel bij de Action of de plaatselijke Blokker halen voor een schijntje van de prijs. Helaas, bij de Action en de Blokker verkochten ze alleen metalen zeven (en kefir mag absoluut niet in aanraking komen met metaal).
Ondertussen kwam de kefir al binnen. En deze moest zo snel mogelijk in gebruik worden genomen. Daar had ik gelukkig nog geen zeef voor nodig, dus dat ging nog wel lukken. Ik had nog een paar dagen tijd.
Ondertussen zocht ik verder naar een plastic zeef. Nergens te krijgen natuurlijk. Na een week vond ik er een bij een kookwinkel in het centrum. Vervolgens was ik zo druk dat ik vergat hem te gebruiken.
Lang verhaal kort: toen ik de melkkefir wilde ‘oogsten’ stond de schimmel erop. Mijn kefirkorrels gingen op een enkele reis vuilnisbelt.

Ook de waterkefir was geen succes. Ik was zo teleurgesteld dat ik die eigenlijk nooit meer bekeken heb. Sterker nog: mijn waterkefir-experiment staat nog steeds in een pot op mijn afzuigkap 😂

Maar toen ontdekte ik dat je melkkefir gewoon bij de Appie Heijn kunt kopen. Had ik dat maar eerder geweten…🙄

Voor 1 persoon

Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermout
  • 100 gram diepvriesfruit (ik gebruikte zomerfruit)
  • 1 banaan, in plakjes
  • scheut melkkefir

Hoe ga je te werk?

Doe het bevroren fruit samen meteen klein scheutje water en de havermout in een bakje en zet ongeveer twee tot drie minuten in de magnetron.

Doe het warme havermout-fruitmengsel samen met de banaan in een leuk potje (of gewoon in een schaaltje) en giet er een scheut melkkefir overheen (of doe de kefir onderin).

Zo makkelijk kan het zijn. 😉 Eet smakelijk!

kefir-ontbijt.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *