Vegan Kaiserschmarrn

At jij vroeger ook altijd Kaiserschmarrn op wintersport? Helaas een no go als je besloten hebt alleen nog maar plantaardig te eten.

Maar goed nieuws! Deze super lekkere verwennerij kun je thuis namaken, maar dan vegan!

Normaal worden de Kaiserschmarrn luchtig door stijfgeklopte eiwitten, maar door bakpoeder en baking soda te gebruiken kun je dit ook bereiken.

En het leuke is: het wordt er alleen maar makkelijker van om te maken. Een win-winsituatie dus!

Dus ga jij deze kerst- of voorjaarsvakantie op wintersport naar Oostenrijk en moet je de Kaiserschmarrn als vegan weer laten staan? Maak ze dan gewoon lekker thuis na. Met dit recept is dat zo gepiept!

 

 

Voor 2 grote porties

Wat heb je nodig?

  • 150 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 275 ml plantaardige melk
  • 75 gram rozijnen
  • 1 tl baking soda
  • scheutje citroensap
  • plantaardige boter of koolzaadolie met botersmaak
  • poedersuiker of stevia frost

Hoe ga je te werk?

Doe de bloem samen met vanillesuiker, zout, bakpoeder en melk in een beslagkom en roer met een garde tot een glad beslag.

Meng de rozijnen door het beslag. Roer ook de bakingsoda en citroensap erdoor, maar doe dit op het allerlaatst. Anders is de bakingsoda uitgewerkt.

Verwarm een flinke klont boter of olie in een koekenpan. Schep de helft van het beslag in de pan. Als het goed is zit er nu een laag beslag van ongeveer een halve centimeter dik in de pan.

Bak de pannenkoek op laag vuur 5 minuten en draai hem dan om. Het geeft niet als hij breekt. Trek met 2 vorken de pannenkoek in stukjes of hak met een spatel in stukken. Bak de stukken al omscheppend nog twee minuten (voeg eventueel voor extra romigheid nog wat boter toe).

Serveer de kaiserschmarrn in ieder geval met veel poedersuiker of stevia frost. Vaak wordt er ook nog een soort jam bij gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *