Vegan curry pizza – de meest verrassende pizza ooit

Je kunt je vegan pizza natuurlijk heel traditioneel houden. Laat het vlees dan weg en vervang de kaas door vegan kaas. Ook lekker, maar waarom er niet eens een heel ander beleg op doen?

Ik geef toe dat curry op een pizza vreemd klinkt, maar het smaakt geweldig!

Voor 2 dik belegde pizza’s (genoeg voor 3 personen)

Wat heb je nodig?

  • 2 pizzabodems
  • 1 ui
  • 1 kleine aubergine
  • 1 stronk broccoli
  • olie
  • 3 el Patak’s curry paste (of gebruik garam masala/ tandoori kruiden)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 70 ml kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kopje tuinerwten (diepvries)
  • 100 gram vegan kipstukjes (optioneel)
  • verse koriander

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui, schil de aubergine, snijd in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes.

Verhit een scheut olie in een pan. Fruit de gesnipperde ui aan en voeg de kruidenpasta of gedroogde kruiden toe. Doe ook de tomatenblokjes, kip en groenten in de pan.

Pers de tenen knoflook er boven uit en voeg de kokosmelk toe.

Laat het mengsel even pruttelen tot het wat ingedikt is.

Verdeel de curry in een dikke laag over de pizzabodems. Bak de pizza’s in ongeveer 15 minuten in de oven af.

Verdeel de verse koriander over de pizza’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *