Niet-groen-smakende groene smoothie

Zoals ik al vertelde zijn wij bezig op onze calorie-inname te letten. Veel groenten en fruit en niet teveel koolhydraten en vetten dus. En ook eens wat minder eten. Want als je mij mijn gang laat gaan, eet ik de héle dag door.

We hebben een tijdje intermittend fasting geprobeerd (fast five), maar ik heb het daar wel echt heel moeilijk mee. Op die dagen werd mijn hoofd overbevolkt door vers afgebakken stokbroodjes, broodjes falafel met knoflooksaus en Vlaamse friet. Gek werd ik ervan!

In plaats daarvan beginnen we nu vaak de dag met een smoothie. Ik weet dat het niet hetzelfde is, maar het voelt bijna even gezond als vasten. Lekker licht en gezond maar toch niet die vreselijk rommelende maag.

Nu ben ik zelf geen fan van smoothies die sterk naar groenten smaken. Dus je kunt er van uit gaan dat deze echt hartstikke lekker is!

Per persoon

Wat heb je nodig?

  • 1/4 courgette
  • 1 1/2 banaan
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 2 grote handen spinazie

Hoe ga je te werk?

Tja, doe alles in de blender…. Moeilijker wordt het niet 😜

Hoewel, toch een tip: mocht je geen blender hebben gebruik dan de staafmixer en een hoge mengbeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *