Vegan ontbijt: Gierst met koekkruiden, banaan en chocola

gierst met banaan en choco3.jpg

Nog een maandje en dan is het alweer november! De maand dat Sinterklaas weer naar ons landje komt en het normale leven wordt ontwricht door zware herfststormen.

Daarom vond ik het tijd om de koekkruiden er weer eens bij te pakken. Het was even zoeken maar jawel, helemaal achter uit het kastje kwamen ze tevoorschijn. Een hele zomer hebben ze in een donker hoekje van mijn keukenkast vertoefd, maar nu is de tijd weer aangebroken dat ze de ster van de show mogen spelen.

Koekkruiden hebben een soort van knusse smaak. Natuurlijk liggen de pepernoten alweer maanden in de winkels. Maar om een of andere reden smaakt dat toch anders in de volle zon. Koekkruiden horen bij tikkende regen op het dak en op de bank zitten met een dekentje.

Koekkruiden gaan erg goed samen met chocola. Denk maar aan chocolade pepernoten (waar halen we dit jaar weer de beste vegan choco pepernoten? Weten jullie het al?) en de banaan maakt het lekker zoet.

Tot slot nog even een klein weetje over gierst. Wist je al dat gierst geen graan is, maar tot de zaden behoort? Het is dan ook glutenvrij. Maar misschien had je dit al eens gelezen in mijn recept voor gierstpap met abrikozenpuree. Ook een erg lekker ontbijt met gierst!

 

gierst met banaan en choco2.JPG

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gierst
  • snufje zout
  • 2 tl koekkruiden
  • 400 ml plantaardige melk (evt. een deel vervangen door water)
  • 1 banaan
  • stukjes extra pure chocola (min. 70%)

Hoe ga je te werk?

Spoel de gierst af in een zeef. Doe de gierst in een steelpan en roer de koekkruiden en het snufje zout erdoor. Voeg de melk toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten koken. Roer af en toe door zodat het niet aankoekt.

Doe de gierst in schaaltjes en top af met plakjes banaan. Rasp er chocola overheen. Voor het plaatje heb ik er nog wat geraspte kokos op gestrooid.

gierst met banaan en choco.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *