Gezonde (middag) snack tomatensoepje

Heb jij dat ook altijd? Dat je probeert wat minder te eten maar dat je dan zo’n trek krijgt aan het eind van de middag dat je de voorraadkast plundert? Dat vind ik altijd zo balen. Heb je voor niks de hele dag zo je best gedaan.

Veel mensen worden een beetje flauw zo aan het eind van de middag (niet voor niks sloeg ‘vier uur cup-a-soup’ ooit zo aan). Dan kan je maar beter zorgen dat je wat te eten klaar hebt liggen anders ga je makkelijk de fout in.

Maar wat neem je dan als je graag wat gewicht kwijt wil? Worteltjes of andere rauwkost bijvoorbeeld (eventueel met een beetje hummus), maar dat vult mij meestal te weinig.
Daarom maak ik tegenwoordig regelmatig een pan tomatensoep met soepgroenten en eet ik daar een kommetje van.
Je hebt er bijna niets voor nodig, het is zo klaar en het smaakt verbazend lekker. Zet het in de koelkast en je hebt voor de rest van de week tussendoortjes!

 

Wat heb je nodig?

  • olie
  • 350 gram soepgroenten
  • 2 tenen knoflook
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 500 gram gezeefde tomaat
  • 1 el tuinkruidenbouillonpoeder (of peper en zout)
  • 2 el Italiaanse kruiden

Hoe ga je te werk?

Verhit een klein scheutje olie in een soeppan en bak de soepgroenten en uitgeperste knoflook met deksel op de pan. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te branden en bak de groenten 7-10 minuten, tot deze zacht zijn.

De blikjes tomatenblokjes en gezeefde tomaat erbij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder (of peper en zout) en Italiaanse kruiden.

Doe het in een grote bak, of verdeel het in meerdere kleine (portie) bakjes en bewaar in de koelkast. Zo heb je elke dag een heerlijk, gezond en slank 4-uurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *