Gevulde paprika’s met couscous, groenten en nootjes

Bestand 18-09-17 16 40 51.jpeg

Ik kocht pas bij de supermarkt twee grote zakken met paprika’s voor een leuk prijsje. Wij zijn allemaal gek op paprika’s hier in huis, dus dat komt wel op dacht ik. Maar thuisgekomen bleek ik even vergeten te zijn dat we nog best wat paprika’s hadden liggen.
Dus bedacht ik om paprika’s de hoofdrol te laten spelen die avond.
Lekker gevuld met couscous. Sausje erbij, nootjes. Perfect!

Ik gebruik een potje tomatentapenade in het recept. Deze heb ik gevonden bij de Aldi. Ik zag deze pas opeens staan (waarschijnlijk nieuw in het assortiment) en tot mijn verrassing bleek deze tomatentapenade volledig vegan te zijn!

 

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 pak couscous (250-275 gram)
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
  • 1 potje vegan tomatentapenade (130 gram)
  • 4 grote of 8 kleine paprika’s
  • 200 ml sojayoghurt
  • 5 el pikante hummus
  • 1 handje noten (hazelnoten/ pecannoten/ walnoten)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg alleen iets meer water toe, zodat het wat luchtiger wordt.

Snijd de ui en courgette in kleine stukjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes ui en courgette tot ze gaar zijn. Voeg de couscous en in stukjes gesneden geroosterde paprika’s toe. Meng ook het potje tomatentapenade er doorheen.

Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met de couscous en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven.

Meng ondertussen de pikante hummus door de sojayoghurt en hak de noten in stukjes. Serveer bij de paprika’s.

gevulde paprika's met couscous.JPG

Eén gedachte over “Gevulde paprika’s met couscous, groenten en nootjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *