Vegan gevulde Marokkaanse paprika’s

gevulde paprika's1.JPG

Het is alweer een tijdje geleden dat wij in Marokko waren. Mijn oudste was nog niet geboren, ze zat zelfs nog niet eens in de planning… En toch heeft die reis blijkbaar een hoop indruk gemaakt.

Het gebeurt nog steeds wel eens dat ik opeens ergens een geur opmerk en uitroep: Djemaa el Fna! Op dit grote plein in Marrakech hangt namelijk een heel specifieke geur. Het is de geur van geroosterd vlees en vis vermengd met Marokkaanse kruiden. Iedereen die er geweest is, weet zeker waar ik het over heb.

In Marokko wordt vaak een kruidenmengsel gebruikt dat ras el hanout (het beste van de winkel) wordt genoemd. En voor de real deal zal je echt bij een Marokkaan(se) moeten aankloppen.
Elke winkel/familie in Marokko heeft zijn eigen recept. Er gaan vaak wel 20 verschillende kruiden in. Een collega van mij heeft me een zakje échte ras el hanout beloofd. Ik kan niet wachten! Tot die tijd doe ik het met het mengsel van Jonnie Boer, met 11 verschillende kruiden.

 

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 4 rode/ oranje/ gele paprika’s
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tl ras el hanout
  • zakje geraspte wortel (125 gram)
  • 6 gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • zout (als deze nog niet in de ras el hanout zit!)
  • verse koriander of peterselie

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en leg de paprika’s er in. Doe het deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat zo 10 minuten staan.

Fruit de ui in een beetje olie. Voeg, als de ui zacht begint te worden, de ras el hanout toe en bak nog even aan.

Doe de wortel, gekookte rijst, abrikozen en knoflook ook in de pan en roer goed door. Voeg naar smaak zout toe (voor zover dit nog niet in de ras el hanout zit).

Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Schep de vulling in de paprika’s en zet rechtop in een ovenschaal.

Zet de schaal 25 minuten in de oven. Check tussendoor of de paprika’s niet te donker worden. Dek dan af met aluminiumfolie.

Leg de peterselie of koriander op de vulling.

gevulde paprika's.JPG

3 gedachten over “Vegan gevulde Marokkaanse paprika’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *