Frambozen chiapudding met een tropische verrassing

chiapudding.jpg

Chiapudding kennen jullie ondertussen wel. Daar hebben jullie vast geen recept meer voor nodig.
Behalve misschien om de verhoudingen nog eens op te zoeken. Zo heb ik het pas volledig laten mislukken door uit te schieten met het chiazaad. Daardoor was er niet genoeg vocht om op te nemen, waardoor een heel crunchy geheel ontstond. 😒 Helemaal niet lekker.

Maar even terugkomend op het feit dat ik toch een chiapudding recept plaats.
Deze chiapudding is niet je normale-maandagochtend-weeïgsmakende-chiapudding. Deze smaakt echt wezenlijk anders!
Mijn geheim is dat het niet alleen uit (plantaardige) melk met chiazaad bestaat met daarbíj fruit. Maar ik heb de melk al lekker gemaakt door er frambozenmelk van te maken en deze een beetje zoeter te maken door middel van banaan. Een beetje kokos erbij en voila, daar is je tropische verrassing!

Op deze manier is het ook een perfect ontbijtje voor kinderen. Met name mijn jongste zat er echt van te smullen. ‘Net een toetje, mama!’ En mijn meiden zijn ook nog eens fan van de kleur roze (ja, die bestaan ook nog 😁), waardoor zo’n ontbijt al helemaal niet meer stuk kan natuurlijk.Dus ga aan de slag en zet vast in  de koelkast voor morgenochtend. Heerlijk, dat scheelt weer een hoop stress morgenochtend!

chiapudding kinder.JPG

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 300 ml plantaardige melk
  • 2 kleine, rijpe bananen of 1 grote
  • 2 handjes (diepvries) frambozen
  • 50 gram chiazaad
  • 5 druppels vanille-extract
  • 2 el geraspte kokos

Hoe ga je te werk?

Maak de chiapudding de avond van te voren.
Doe de melk met de bananen en frambozen in de keukenmachine/ blender.

Giet het in een grote, afsluitbare bak en roer het chiazaad, vanille-extract en geraspte kokos erdoor.

Haal de volgende ochtend uit de koelkast, verdeel over twee schaaltjes en garneer eventueel met meer fruit en gerapte kokos.

chiapudding van boven.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *