Drie keer havermout met citroenrasp

Ik heb het helemaal ontdekt: havermout en geraspte citroenschil zijn de beste combi ever! Een tijdje geleden maakte ik al overnight oats met citroen en tijm en sindsdien ben ik verder gaan experimenteren.

Hieronder vind je twee nieuwe successen en als bonus natuurlijk het recept waar het allemaal mee begon.

Oh en vergeet niet je citroen in de vriezer te bewaren, dat raspt een stuk makkelijker!

Kokos-oats met citroenschil

citroen oats met kokos

Wat heb je nodig?

  • 40 gram havervlokken
  • rasp van een halve citroen
  • paar blaadjes munt, fijngesneden
  • kneepje agavesiroop
  • 75 ml kokosmelk
  • 100 ml sojayoghurt

Hoe ga je te werk?

Meng de avond van te voren alle ingrediënten door elkaar en bewaar in een afsluitbaar bakje in de koelkast.

Maak de volgende dag af met wat vers fruit zoals banaan, ananas, aardbei of kiwi. Als je echt een lekkerbek bent, bestrooi het dan ook nog met wat geroosterde kokos. 🥥😋

Kaneel-citroenkoekjes havermout

overnight oats met kaneel en citroenschil

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havervlokken
  • 1 el kaneel
  • rasp van een halve citroen
  • sap van een halve citroen
  • kneep agavesiroop
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 hand rozijnen
  • 1 handje noten

Hoe ga je te werk?

Meng alle ingrediënten, behalve de noten, door elkaar. Het is extra lekker als je de banaan er een beetje doorheen prakt.

Serveer de volgende ochtend met de geroosterde noten.

Overnight oats met citroen en tijm

overnight oats met tijm en citroen

WAT HEB JE NODIG?

  • 50 gram havervlokken/ havermout
  • 120 ml plantaardige melk
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el citroensap
  • paar druppels vanille-extract
  • 1 tl agavesiroop
  • 2 takjes tijm

HOE GA JE TE WERK?

Doe de havermout of havervlokken in een afsluitbaar potje of bakje en giet de melk erbij. Zelf vind ik het het lekkerst om een mix van grove havervlokken en havermout te maken.

Rasp de schil van de helft van de citroen en voeg samen met 1 eetlepel van het sap toe.

Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met vanille-extract en agavesiroop toe aan de havermout.

Sluit het potje of bakje en zet tot gebruik morgenochtend in de koelkast.

In plakjes gesneden banaan of verse frambozen smaken er erg lekker bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *