Dé ultieme vegan quiche voor met Pasen: Indische ‘kip’taart

Deze quiche is zo zeldzaam lekker dat ik het eigenlijk nog steeds niet kan geloven. 👌👏
Best geslaagde experiment ever!
Ik durf zelfs te beweren dat als je deze quiche maakt voor carnivoren niemand doorheeft dat het om een vegan taart gaat.
Perfect dus om met Pasen te serveren.

Ben jij ook niet altijd helemaal overtuigd van kikkererwtenmeel in een quiche (ipv eieren)? Dan is dit een perfect recept voor jou. Door de smaak van de pindasaus en valt de smaak van dit meel helemaal weg.

Eet smakelijk en vast VROLIJK PASEN! 🐣

Wat heb je nodig?

  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 rol vegan bladerdeeg (bv van Tante Fanny)
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakken
  • 450 gram wokgroenten (of bamigroenten)
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el pindasaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 el sambal badjak
  • 100 gram taugé
  • zout en peper
  • olie
  • grote taartvorm

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng het kikkererwtenmeel met water en laat even staan.

Vet een grote taartvorm in met olie en bekleed met de uitgerolde lap bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Bak de plakken kastanjechampignons op hoog vuur in een grote koekenpan. Haal uit de pan en zet even opzij.

Bak nu ook op hoog vuur de wokgroenten en voeg na 3 minuten de vegetarische kipstukjes en uitgeperste knoflook toe. Bak dit geheel op iets lager vuur nog een minuut of 4.

Roer de pindasaus en sambal door de groenten en voeg ook de champignons weer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet het kikkererwtenmengsel erbij en voeg de taugé toe.

Verdeel het mengsel over de taartvorm. Bak ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. (Pas wel op voor verbranden)

Geroosterde kokos, gebakken uitjes en taugé zijn er lekker bij.

Eén gedachte over “Dé ultieme vegan quiche voor met Pasen: Indische ‘kip’taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *