Broodje pulled oesterzwammen

Kijk nou even naar die foto! Dat is toch net echt? En ik kan je vertellen: het smáákt ook behoorlijk echt.
Misschien wel een beetje té echt voor de doorgewinterde vegan. Maar iedereen die vlees wel ooit lekker heeft gevonden kan met dit recept echt even zijn hart ophalen.

Ik schreef pas al dat ik, na mijn niet-geslaagde jackfruit-experiment en mijn super-geslaagde pulled carrot-experiment, dat ik pulled oesterzwammen ging proberen te maken.
Nou daar heb ik geen spijt van. De pulled carrots waren al verbazingwekkend goed, maar deze pulled paddenstoelen stelen echt de show.
De heerlijke bbq-smaak in combinatie met het vlezige van de paddenstoelen maakt dat het lijkt dat je met de ‘real deal’ te maken hebt.

Must try dus! 👌

 

Voor 4 broodjes

Wat heb je nodig?

  • 500 gram oesterzwammen
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl rookaroma (optioneel)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl tabasco
  • 6 el bbq-saus
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

gescheurde oesterzwammen.JPG

Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in een grote bak. Voeg alle overige ingrediënten toe en schep goed door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de paddenstoelen er over.

Bak de paddenstoelen 10 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.

gebakken pulled oesterzwammen.jpg

Serveer op een (afbak)broodje met eventueel nog wat extra bbq-saus. Ik serveerde er verder nog coleslaw bij, uit mijn pulled carrots-recept. Maar denk ook eens aan een maiskolf met plantaardige boter en zeezout of vegan aardappelsalade. 😋

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *