Broodbakjes met yoghurt en vers fruit

broodbakjes.jpg

Als je 20 minuutjes over hebt voor je ontbijt, maak dit dan eens. Het ziet er heel speciaal uit, maar het is super makkelijk om te maken.

Want eten doe je ook met je ogen. Dat merk ik ook heel erg aan mijn meiden. Zo vonden ze dit ontbijt helemaal geweldig. Denk maar niet dat ze zo enthousiast worden als ik met een geroosterde boterham met yoghurt en fruit zou komen aanzetten. Alleen al het feit dat er een muffintray uit de kast gehaald werd voor het ontbijt….😍 Het kon eigenlijk al niet meer stuk!

 

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 boterhammen
  • 4 el bloem
  • 2 el geraspte kokos
  • 150 ml plantaardige melk
  • snufje zout
  • 200 gram kokosyoghurt
  • vers fruit

Extra: een siliconen muffintray/ muffintray en losse siliconen muffinbakjes

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng met een garde de bloem, geraspte kokos en melk door elkaar en breng op smaak met een snufje zout (en als je het lekker vindt kun je nog extra smaakmakers toevoegen zoals kaneel of vanille).

Zet de siliconenvormpjes in de muffintray (of gebruik siliconen muffintray). Snijd de boterhammen in tweeën en leg ze in het melkmengsel. Leg de boterhammen zo mooi mogelijk in de muffinbakjes (snijd eventueel nog wat bij). Of doe zoals ik gewoon snel snel, dat werkt ook. Zet 15 minuten in de oven.

Check of de broodbakjes droog aanvoelen. Haal ze uit de vormpjes. Schep de kokosyoghurt in de bakjes en garneer met vers fruit.

broodbakjes closeup.JPG

Eén gedachte over “Broodbakjes met yoghurt en vers fruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *