Broccolistamppot met zontomaatjes en noten

broccolistamppot3
broccolistamppot3
broccolistamppot

Nu de dagen steeds kouder worden gaat een lekker stamppotje er wel in! Als je eens wat anders wilt dan boerenkool, hutspot en andijvie maak dan eens een stamppot van broccoli.
De zongedroogde tomaatjes en knoflook geven er een soort Italiaans tintje aan.

Vegetariërs kunnen er gehacktballen van de Vegetarische Slager bij serveren (helaas zijn deze niet vegan). Ik heb daar een lekker soort jus bij bedacht. Deze zou je ook kunnen maken zonder te gehacktballen te gebruiken.

broccolistamppot3

Wat heb je nodig?

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 stronken broccoli (1 kg)
  • tuinkruiden-/ groentebouillon
  • 75 ml sojamelk
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes geroosterde noten

Optioneel:

Hoe ga je te werk?

Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de stukken aardappel in een pan met water en bouillonpoeder in 15 minuten gaar.

Snijd intussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes (ook in bouillon) in 5 minuten zacht. Als het past, kun je ze bij de aardappels voegen de laatste 5 minuten van de kooktijd (je hebt dan alleen wel een erg grote pan nodig).

Giet een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappels en de broccoli met de sojamelk fijn. Voeg een deel van het kookvocht toe.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en roer samen met de knoflook door de stamppot.

Als je de (helaas niet vegan) vegetarische gehaktballen wilt gebruiken smelt dan een klontje kokosolie in een koekenpan en bak de gehaktballen even om en om aan. Meng ondertussen een flinke kneep ketchup met een kopje bouillon en schenk dit bij de gehaktballen. Laat de gehaktballen hier in warm worden. Maak het eventueel een beetje dikker door een papje van maizena en water te maken en dit toe te voegen aan de jus.

Serveer het stamppotje met de geroosterde noten en eventueel mosterd en piccallily.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *